Fodbold nyheder

Fabio Borini – ny Inzaghi eller Dolken

Af Torsten Brix

EM-deltageren skal i næste sæson spille i Liverpool, men hvem er denne unge angriber?
Article image
Ritzau-Scanpix
- Vi håber at lukke en aftale i denne uge, hvilket vil være en rigtig spændende én af slagsen for klubben. Han vil være fantastisk, og klubbens fans vil absolut elske ham…


Sådan skulle den nye Liverpool-manager Brendan Rodgers have sagt i denne uge, og de engelske medier var slet ikke i tvivl. Rodgers ville have den unge Fabio Borini til Liverpool, og den nye boss hos ”The Reds” har da også et stort kendskab til den 21-årige angriber. Mod slutningen af ugen kom skiftet og det er ikke tilfældigt.

Borini har nemlig tidligere arbejdet sammen med Rodgers, da den nordirske træner var i Chelsea, men også fra tiden i Swansea, hvor Borini – som var udlejet i fem måneder - fik lavet seks mål og tre assists. Men hvem er denne unge angriber?

Borini er sammensat af et helt specielt stof. Som bare 16-årig rejste han til London – uden han kunne mere end en håndfuld engelske gloser, men trods dette faldt Borini godt til i Chelsea, og til FourFourTwo sagde han blandt andet koldt og kynisk:

- Jeg kan bedst med ting, som ikke er for lette. Hvis du altid vælger de lette løsninger, vil du aldrig lære dine grænser at kende.

Så Borini tog til London for en håndfuld år siden og spillede ungdomsfodbold for Chelsea, men et låneophold hos Swansea i januar 2010 kickstartede pludselig karrieren for den forholdsvis ukendte angriber, der indtil da kun havde startet én kamp for Chelsea, hvilket var i Carling Cuppen.


I Swansea gik det helt anderledes. I første Championship-kamp mod Nottingham Forrest scorede han to gange, hvilket banede vejen for en succesfuld periode i Wales med manager Rodgers, og Borinis præstation var stærkt medvirkede til, at Swansea rykkede op i Premier League. Den unge angribers færdigheder blev bemærket i Italien.

Op til sæsonen 2011/12 blev talentet hentet hjem, da Parma hentede Borini. Men kort tid efter blev Borini udlejet til Roma, hvilket var en god ide, for angriberen slog straks til i hovedstadsklubben. I den forgangne sæson blev han klubbens næstmest scorede spiller i Serie A, da han lavede ni mål i tyve startopstillinger for Roma, og efter hver scoring kom samme jubelscene. Den vandrette håndflade blev placeret i munden, som når sørøvere klatrer og har en dolk i munden. Derfor fik Borini tilnavnet ”Dolken”, og han har selv begrundet den letgenkendelige jubelscene med, at det er hans måde at vise på, at livet ikke er let og at han ikke giver op.

Eftersom det italienske angreb var plaget af skader op til EM-slutrunden til blandt andet - Giuseppe Rossi og Antonio Cassano - udtog træner Cesare Prandelli talentet Borini til slutrunden. Men det er ikke blevet til andet spilletid end i debuten mod USA i slutrunden af februar.

Taget i betragtning, at den unge angriber allerede er kommet ind omkring det italienske landshold, lyder Liverpools købspris på små 100 millioner kroner ikke af skræmmende meget. Fornyelig har AS Roma købt Fabio Borini fri af deres delejerskab med Parma, hvilket har udviklet sig til en god forretning.

Borini skal i Liverpool spille i nr. 29 og i hans første interview med klubben slog han fast, at den nye Liverpool-manager Brendan Rodgers var "nøglen" til hans skifte. Nu må fremtiden vise om Borini kommer til at bide mange gange i "Dolken" i fremtiden. Udover det øgenavn er han også blevet for ”den næste Inzaghi”. Kært barn har mange navne…


Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik