Torsten Brix

Ruud van Nistelrooy – mine største kampe

Den omrejste hollandske angriber kigger tilbage på sin karriere i FourFourTwo og nævner disse kampe som højdepunkter.
Maj 1986: 2-1 sejr over Nooit Gedacht Geffen:
- Jeg spillede for min barndomsby og var vel omkring 10 år. Hele vores skole var kommet for at se kampen, og de havde lavet bannere. Kampen fik mig til at indse, hvor ubeskriveligt det er, når man har succes. Vi var bagud med 0-1, inden jeg udlignede, og min bedste ven scorede det afgørende mål.


August 1997: 3-1 sejr over Breda
- Det var min første kamp i den bedste hollandske række, efter jeg havde spillet tre sæsoner i 3. division. Heerenveen var en meget speciel klub for mig, selvom jeg kun spillede der en enkelt sæson, fordi de gav mig chancen på det højeste niveau til at udvikle mig. Derudover fik jeg en god fodbolduddannelse der, og jeg ser tilbage på tiden i Heerenveen med store glæde.


November 1998: 3-1 sejr over Helsinki
- Jeg scorede alle tre mål i Champions League-kampen for PSV, og oplevelsen gav mig et rygstød til at indse, at jeg kunne nå mit mål - at komme til at spille på det allerhøjeste niveau.


November 2003: 6-0 sejr over Skotland.
- Efter at vi (det hollandske landshold, red.) havde tabt den første play-off kamp i Skotland med 0-1, var vi under et voldsomt pres i returkampen. Havde vi ikke kvalificeret os til EM2004, ville det have været en katastrofe, så efter vi havde vundet 6-0, var der en vanvittig afslappet stemning efter kampen. Vi endte med at komme i semi-finalen til slutrunden i Portugal.


April 2003: 2-0 sejr over Tottenham.
- Arsenal lignede de engelske mestre, men vi (Manchester United, red.) skulle slutte sæsonen vanvittigt af for at ændret dette og skulle bl.a. vinde vores sidste tre kampe. Scholes og jeg scorede på White Hart Lane, og vi blev mestre. Arsenal havde et utroligt hold på det tidspunkt, så det var et stort øjeblik at overhale dem og blive engelske mestre.


Juni 2007: 2-2 mod Real Zaragoza.
- Det var en vanvittig kamp. Det var den afsluttede uge i sæsonen for Real Madrid, der havde ligeså mange point som Barcelona. Med to minutter igen var vi nede med 1-2 til Zaragoza, og Barcelona førte mod Espanyol, men så scorede jeg og Espanyol, og dermed havde vi lige mange point inden sidste spillerunde, hvor vi vandt over Mallorca og blev mestre. I den periode oplevede jeg, hvordan fodbold kan være skør og smuk på samme tid, fordi Real Madrid-fansene gik helt amok.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER