ALT om VM

Fodbold nyheder

Christian Poulsen - Unused substitute

Af Torsten Brix

Den danske landsholdsspillers fodboldkarriere er i frit fald, og Liverpool-spilleren skal væk fra Meyseyside-klubben – hurtigst muligt!
Article image
Ritzau-Scanpix
For en lille måned siden var landstræner Morten Olsen efter Liverpools danske midtbane-spiller Christian Poulsen, der ikke har fået ret meget spilletid under den nye manager - Kenny Dalglish.


Poulsens seneste landskamp var imod Norge den 10. marts. Tre dage senere var han på bænken i Slovakiet. Udsigten herfra kender midtbanespilleren, for de sidste kampminutter i Liverpool strækker sig helt tilbage til Europa League-nederlaget til Braga. Danskeren blev udskiftet efter 57 minutters spil i starten af marts i et nederlag, der gjorde, at Liverpool blev slået ud af Europa League.

Det virker også, som om Kenny Dalgish på det tidspunkt traf en beslutning om at give nogle unge Liverpool-spillere chancen i stedet for dyre udenlandske spillere – som Christian Poulsen.
Ser man bort fra de sidste syv minutter mod Chelsea, hvor danskeren skulle hjælpe med at forsvare 1-0 føringen mod Chelsea, har Poulsen tilbragt alle de resterende Premier League-kampe udenfor banen - siden januar.

”Unused substitute” står der på Soccernets glimrende database udfor Christian Poulsens sidste otte Premier League-kampe. Så facit er, at danskeren kun har spillet syv Premier League-minutter i næsten fire måneder.

Til trods for at situationen ikke er voldsomt meget bedre for Lars Jacobsen i West Ham, hos Arsenals Nicklas Bendtner eller for Thomas Sørensen i Stoke jah… og til tider for den meget skadede Daniel Agger i Liverpool – så gør den manglende kamptræning det problematisk i forhold til udtagelse til det danske A-landshold.

Den manglende spilletid har også gjort, at 31-årige Christian Poulsen er blevet rygtet tilbage til Danmark, hvor man vel ikke kan forestille sig andre arbejdsgivere end FC København, der kan komme til at opleve stor udskiftning til sommer i defensiven. Men hvorfor er den tidligere Asnæs - og Holbæk-spiller havnet i den situation?


Poulsen blev før sæsonen købt fra Juventus af den tidligere FC København-træner Roy Hodgson, der senere blev fyret i Liverpool og erstattet med klub-legenden Kenny Dalglish. Sidstnævnte har som tidligere nævnt ikke været særlig begejstret for Poulsen, selvom Steven Gerrard har været skadet. I stedet har klublegenden brugt Jay Spearing og Lucas Leiva. Om brasilianeren siger Dalgish:

- Leiva har været i god form, siden jeg ankom. Han har også forlænget sin kontrakt, og han spiller rigtig godt. Ham og Jay har et rigtig godt samarbejde på banens midte. Det, som Lucas har leveret for os, har været meget vigtigt. Han har været fantastisk.

24-årige Lucas Leiva har lige forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2016, så Christian Poulsen er langt fra en plads i startopstillingen – især med tanke på Gerrards skade.

Den 4. juni skal Danmark spille en vigtig EM-kamp på Island, og til sommer forventer Morten Olsen ændringer for nogle af de danske spillere i Premier League bl.a. Christian Poulsen.

- Christian er en ambitiøs mand, så han vil selvfølgelig spille meget mere for sin klub, end han har gjort - ligesom Nicklas Bendtner vil det. De folk skal overveje situationen godt her til sommer og få snakket godt med deres klubmanager om fremtiden. Spillere ser forskelligt på sådan en situation, men de fleste vil vælge at skifte klub, hvis de har muligheden, har Morten Olsen tidligere sagt til B.T.

Så Christian Poulsen skal altså væk fra Liverpool, men åbenbart ikke hjem til Danmark. Det har Poulsens rådgiver Jørn Bonnesen tidligere sagt:

- Det er slet ikke en del af Christians tanker at vende hjem til Danmark. Han vil gerne blive i udlandet nogle år endnu.

Så Poulsen skal væk fra Liverpool – ikke hjem til Danmark – så det må altså ende med et skifte til en anden udenlandsk klub… hvis man skal tro hans rådgiver.


VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik