Torsten Brix

Christian Poulsen - Unused substitute

Den danske landsholdsspillers fodboldkarriere er i frit fald, og Liverpool-spilleren skal væk fra Meyseyside-klubben – hurtigst muligt!
For en lille måned siden var landstræner Morten Olsen efter Liverpools danske midtbane-spiller Christian Poulsen, der ikke har fået ret meget spilletid under den nye manager - Kenny Dalglish.

Poulsens seneste landskamp var imod Norge den 10. marts. Tre dage senere var han på bænken i Slovakiet. Udsigten herfra kender midtbanespilleren, for de sidste kampminutter i Liverpool strækker sig helt tilbage til Europa League-nederlaget til Braga. Danskeren blev udskiftet efter 57 minutters spil i starten af marts i et nederlag, der gjorde, at Liverpool blev slået ud af Europa League.

Det virker også, som om Kenny Dalgish på det tidspunkt traf en beslutning om at give nogle unge Liverpool-spillere chancen i stedet for dyre udenlandske spillere – som Christian Poulsen.
Ser man bort fra de sidste syv minutter mod Chelsea, hvor danskeren skulle hjælpe med at forsvare 1-0 føringen mod Chelsea, har Poulsen tilbragt alle de resterende Premier League-kampe udenfor banen - siden januar.

”Unused substitute” står der på Soccernets glimrende database udfor Christian Poulsens sidste otte Premier League-kampe. Så facit er, at danskeren kun har spillet syv Premier League-minutter i næsten fire måneder.

Til trods for at situationen ikke er voldsomt meget bedre for Lars Jacobsen i West Ham, hos Arsenals Nicklas Bendtner eller for Thomas Sørensen i Stoke jah… og til tider for den meget skadede Daniel Agger i Liverpool – så gør den manglende kamptræning det problematisk i forhold til udtagelse til det danske A-landshold.

Den manglende spilletid har også gjort, at 31-årige Christian Poulsen er blevet rygtet tilbage til Danmark, hvor man vel ikke kan forestille sig andre arbejdsgivere end FC København, der kan komme til at opleve stor udskiftning til sommer i defensiven. Men hvorfor er den tidligere Asnæs - og Holbæk-spiller havnet i den situation?

Poulsen blev før sæsonen købt fra Juventus af den tidligere FC København-træner Roy Hodgson, der senere blev fyret i Liverpool og erstattet med klub-legenden Kenny Dalglish. Sidstnævnte har som tidligere nævnt ikke været særlig begejstret for Poulsen, selvom Steven Gerrard har været skadet. I stedet har klublegenden brugt Jay Spearing og Lucas Leiva. Om brasilianeren siger Dalgish:

- Leiva har været i god form, siden jeg ankom. Han har også forlænget sin kontrakt, og han spiller rigtig godt. Ham og Jay har et rigtig godt samarbejde på banens midte. Det, som Lucas har leveret for os, har været meget vigtigt. Han har været fantastisk.

24-årige Lucas Leiva har lige forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2016, så Christian Poulsen er langt fra en plads i startopstillingen – især med tanke på Gerrards skade.

Den 4. juni skal Danmark spille en vigtig EM-kamp på Island, og til sommer forventer Morten Olsen ændringer for nogle af de danske spillere i Premier League bl.a. Christian Poulsen.

- Christian er en ambitiøs mand, så han vil selvfølgelig spille meget mere for sin klub, end han har gjort - ligesom Nicklas Bendtner vil det. De folk skal overveje situationen godt her til sommer og få snakket godt med deres klubmanager om fremtiden. Spillere ser forskelligt på sådan en situation, men de fleste vil vælge at skifte klub, hvis de har muligheden, har Morten Olsen tidligere sagt til B.T.

Så Christian Poulsen skal altså væk fra Liverpool, men åbenbart ikke hjem til Danmark. Det har Poulsens rådgiver Jørn Bonnesen tidligere sagt:

- Det er slet ikke en del af Christians tanker at vende hjem til Danmark. Han vil gerne blive i udlandet nogle år endnu.

Så Poulsen skal væk fra Liverpool – ikke hjem til Danmark – så det må altså ende med et skifte til en anden udenlandsk klub… hvis man skal tro hans rådgiver.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER