Torsten Brix

Nicklas Helenius – nederlag i CL = pjæk

AaB-angriberen har en forkærlighed for Arsenal, og dette har Indkast.dk taget en snak med ham om.
I efteråret 2010 scorede Nicklas Helenius fire mål i fire kampe for Superligaens bundhold AaB, og dermed var den blot 19-årige angriber medvirkende til, at nordjyderne faktisk hentede seks point i fire kampe, hvorimod de sidste 15 AaB-kampe i efteråret kun gav ti point.

Så Helenius gik pludselig fra at være en ukendt U-19 spiller hos AaB til at være et kendt ansigt i Danmarks bedste fodboldrække. Helenius lavede 22 mål i sidste sæson for AaB's U-19 og har altid været besat af fodbold, og han har også en stor forkærlighed for en engelsk klub.

AaB-angriberen er nemlig stor fan af Arsenal, men sådan har det ikke altid været. En kamp fra starten af oktober 2000 ændrede dette. Her vandt Arsenal 1-0 over Manchester United, efter Thierry Henry lavede et mål, der sidenhen er blevet kåret til den næstbedste i Arsenals historie. Franskmanden modtog bolden med ryggen til mål og med tæt opdækning af Denis Irwin. Trods dette vendte Henry og løftede bolden i en og samme bevægelse, inden han flugtede bolden ind bag landsmanden Fabien Barthez. Et historisk mål som sendte Highbury i ekstase, og det frembragte også jubel hos en ny Arsenal-fan i Aalborg.

- Jeg blev fan af Arsenal i år 2000. Faktisk var jeg indtil da en stor fan af David Beckham og lidt af Manchester United. Kunne ikke rigtig lide United, og da Beckham flyttede klub, så skulle jeg finde noget nyt. Min kammerat inviterede mig til en fodboldaften, og der så jeg Arsenal spille mod United. Jeg blev imponeret af deres spillestil og især Thierry Henry. Og ja i dag er jeg bare stor fan af dem, og det vil jeg altid være, husker Helenius tilbage.

AaB-angriberen var begejstret over Henrys mål, men hans helt store forbillede er Marouane Chamakh, som han har meget tilfælles med. De er begge høje angribere, der er stærke med hovedet, og som sparker godt med begge ben. Derudover spiller de begge med nummer 29.

- Mit idol er Chamakh, han er angriber og spiller med nummer 29 som mig selv. Vi kan lidt de samme ting på en fodboldbane. Jeg afslutter bare bedre med fødderne, synes jeg selv, og han er bedre med hovedet, siger Helenius til Indkast.dk med et smil på læben, og samtidig afslører han, at et besøg på Emirates er under planlægning:

- Jeg er ved at planlægge at komme til Emirates for at se dem sammen med min far og svigerfar.

I øjeblikket indtager Helenius – med øgenavnet ”Nick” - og AaB en deprimerende bundplads i Superligaen, og derfor er det godt, at han kan glæde sig over, at Arsenal står overfor en drømmekamp mod Barcelona i Champions Leagues ottendedelsfinale. En svær kamp – men ikke umulig – spår den tidligere Svenstrup/Godthåb-angriber:

- Det bliver en rigtig svær kamp for Arsenal, men hvis de spiller op til deres bedste og er meget sultne for revanche, tror jeg på, at de kan vinde. Men hvis jeg skal være helt ærlig, vil jeg ikke være så ked af det, hvis de ryger ud, for så kan de koncentrere sig mere om Premier League, og den vil jeg hellere have, at de vinder. Jeg tror nemlig, at de kan vinde mesterskabet, hvis de henter en ny midterforsvarer. Arsenal mangler en rigtig styrmand i forsvaret, men for at de skal vinde, skal de også slå United på hjemmebane. Derudover tror jeg også, at United nok skal få en dårlig periode med dårlige resultater. United kommer aldrig til at spille 49 kampe i træk uden nederlag - det er Arsenals rekord, slår Helenius fast.

I forhold til Barcelona og Champions League husker Helenius tilbage på finalen fra 2006 - eller rettere - noget han gjorde dagen efter i en ung alder.

- Min bedste ven og jeg er kæmpe Arsenal-fans, og vi sidder hver gang med nerver uden på trøjen. Efter nederlaget i Champions League-finalen i 2006 var min kammerat og jeg så skuffede, at vi ikke tog i skole næste dag, beretter Helenius over for Indkast.dk.

Nu gælder det overlevelse for AaB i dette forår, men herefter kunne Arsenal-fanen Helenius meget vel få en aktiv rolle til sommerens EM for U-21 og dermed komme til at stå over for Arsenals unge engelske landsholdsspillere - Kieron Gibbs og Jack Wilshire – men også dette tager AaB-angriberen med sindsro:

- Det ville da være meget specielt, men når jeg først spiller vil jeg ikke tænke over det, så vil jeg kun tænke på at blive bedre end dem, afslutter en grinende angriber med en lovende fremtid foran sig.