Frederik Sindberg

Morata – Reals nye Raul?

Raúl tog springet fra ungdoms fodbold til senior fodbold i Real Madrid – skal det også lykkedes for Morata?
Alvaro Borja Morata Martin er det fulde navn på Real Madrids måske nye Raúl. Morata startede, ligesom Raúl, på Atletico Madrids ungdomsakademi som 13-årig.

Derefter skiftede Morata til en anden Madrid-klub, Getafe, hvor han spillede et par sæsoner i ungdomsrækkerne, inden han blev opdaget af kongeklubbens talentspejdere i 2008.

Den første sæson for Real Madrids undgomshold, Juvenil C, var en stor succes for den unge spanier. Han var manden, eller drengen om man vil, bag 34 mål, som derfor var en stor årdag til, at Juvenil C vandt to titler den sæson. De præstationer gav ham en forfremmelse til Real Madrids reservehold, Castilla, i juli 2010.

Moratas debut for Castilla kom i en træningskamp mod AD Alcorcon midt i august 2010. Kampen blev vundet 1-0 – på mål af Morata. Og siden da, har Morata været en væsentlig spiller for Castilla.

Moratas præstationer har heller ikke gået Jose Mourinhos næse forbi, og selvom Mourinho først kom til kongeklubben i sommers, så fik Mourinho straks øje på den unge teenager. Det betød, at Morata blev inviteret med til USA på Real Madrids Pre-season-tour. Og d. 12. december 2010 kom debuten for Morata så endelig for Real Madrids førstehold, da han blev skiftet ind med få minutter igen i 3-1 sejren over Zaragoza. Og senest mod Levante i Copa del Rey fik Morata 13 minutter i 8-0 afklapsningen, hvor han efter en god vending i feltet var tæt på at score sit første mål på førsteholdet.

Morata beskrives som en lynhurtig angriber og som er stærk i sine afslutninger. Og det med at score, det har han ikke kun gjort op igennem rækkerne for Real Madrid, men også for de spanske ungdomslandshold. Han har scoret imponerende ni mål i 13 kampe for U-17, U-18 og U-19, mens han også scorede to mål i fire kampe under FIFA U-17 VM sidste år.

Det ser ud til, at Real Madrid har fået en ung angriber med mål i støvlerne, og derfor sammenlignes han også med Real Madrids tidligere yngling, Raúl. Mest fordi de begge er så skarpe foran mål, men også fordi de begge er kommet fra rivalerne fra Atletico Madrids ungdomsakademi og senere har taget springet fra Real Madrids ungdomsrækker til seniorbold i kongeklubben.