Torsten Brix

Det er altså et heldigt skandale-mål…

Lederen skriver: Dumt af Gomes, skandale af dommer Clatttenburg og især linjevogteren, trist for Tottenham - men heldigt for Manchester United.
Lørdag aften postede Indkast.dk artiklen ”Nok en skandale i United vs. Spurs” – hvilket har frembragt reaktioner fra mange utilfredse Manchester United-fans, der ikke mener, at United var heldige med målet til 2-0 i afslutningen på lørdagens topkamp i Premier League. Den umiddelbare reaktion fra den anerkendte Skysports kommentator – Andy Gray var:

- Dette er et komisk mål, men også en af de største dommerfejl, som Premier League kommer til at se i de næste mange år! - Det er skandale… prøv at forestille dig, hvordan Ferguson ville have reageret, hvis Tottenham havde scoret sådan et mål mod United.

Det kan være svært at lægge begrundelser til grund for Grays tanker, men det vil Indkast.dk alligevel forsøge. Men først skal det retfærdigvis siges, at Younes Kaboul begik et klart straffespark på Nani forinden, og havde dommer Mark Clattenburg dømt dette, ville han ikke have været på alles læber i de kommende dage.

Det er han fordi, at han i den grad bidrog til den latterlige dommersituation, hvor der var flere graverende fejl inden for få sekunder, men også i afviklingen efterfølgende – f.eks. fik Rio Ferdinand lov til at overhøre Clattenburgs samtale med linjevogteren, da afgørelsen skulle træffes.

Netop linjevogteren er meget skyldig i denne sammenhæng, hvilket Sir Alex Ferguson også slog fast efter kampen. At han begynder at vinke med flaget må indikere, at han havde set noget ulovligt, men hvorfor han og Clattenburg ender med at godkende målet – er en gåde!

Udover linjevogteren mente Ferguson også, at Gomes havde lavet en stor fejl ved ikke at lytte til dommerens fløjte, hvilket i den grad også er korrekt, og dermed fortsætter den brasilianske målmand med at være indblandet i underlige situationer.

Efter kampen var de føromtalte studieværter på Premier League-matchday dog ikke enige med Ferguson om, hvem der var skyld i den komiske situation, hvilket henviser til den tidligere udtalelse fra Gray. Manchester United-manageren ikke ville give Nani eller dommeren noget af skylden, men eksperterne hængte portugiseren noget til tørre.

Nani blev beskrevet som et forkælet barn, da han efter den manglende straffesparkskendelse lå på ryggen og svingede med arme – som et barn, der ikke kunne få sin vilje – inden han usportsligt tog bolden med hænderne.

Sidstnævnte kan Clattenburg ikke have set, og linjevogterne kan også være undskyldt, da hans synsfelt kunne være dækket af Nanis krop – hvem sagde, at det kunne hjælpe dommeren med tv-billeder?

Nåh… vi skal også lige tilbage til den omtalte artikel, hvor Indkast.dk refererer til en tidligere hændelse fra 2005, hvor Roy Carroll tydeligvis fumlede bolden i eget net, men der blev ikke dømt mål i 0-0 kampen, hvor Clattenburg også var dommer. Måske var ordvalget omkring at skrive ”United var heldige – igen” ikke det rette, men det var også sagt i forbindelse med den vanvittige kamp, hvor de var nede med 0-3 ved pausen,og alligevel vandt på en fantastisk anden halvleg. Heldige… arhhh… gode… JA!

Men heldige var United i hvert fald på Mendez' vanvittige langskud i 2005, og eftersom udgangen af gårsdagens situation blev et mål, kan man vel godt slå fast, at United i hvert ikke var uheldige ved målet til 2-0, hvilket Tottenham-manager Harry Redknapp vist også mener:

- Hvilken farce. Jeg synes, det er en helt skandaløs beslutning. Alle kunne se, at der var hånd på bolden, altså lige undtagen dommeren. Alle spillere stoppede op, linjedommeren viftede med flaget og Nani skulle have haft gult kort for episoden. Men når dommerne kommer ud fra omklædningsrummet, skal de nok have en undskyldning parat. En bortforklaring som kan få deres dom til at se korrekt ud. Selvfølgelig har linjedommeren set situationen, ellers stod han ikke og viftede med sit flag. Han hævede det, fordi der skete noget ulovligt.

Trist! - at sådan en topkamp skal huskes for en dommerfarce, men det er desværre ikke første gang, at Premier League i denne sæson har set noget lignende. For en måned siden spillede Sunderland og Liverpool 2-2 på Anfield, hvor Dirk Kuyt lavede et ”Ghost-goal”, efter der var meget voldsom debat, om Michael Turner havde taget et frispark på det rigtige sted.

Denne weekend var det Gomes, der forsøgte at vinde nogle meter ved at tage et frispark et par meter længere fremme på banen, men frisparket blev aldrig dømt. Dumt af Gomes, skandale af Clatttenburg og især linjevogteren, trist for Tottenham - men heldigt for Manchester United.

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER