Niklas Gerster

Højlund holder hovedet højt: Støttes af flere holdkammerater

Rasmus Højlund har stadig ikke fundet vej til målet i Premier League. Men danskerens positivitet og de fine spillemæssige præstationer vækker stadig opbakning i og omkring klubben.

-Vi bygger videre på det her. God holdånd i dag.

Sådan lød beskeden fra den danske landsholdsangriber Rasmus Højlund via hans Instagram-profil. 

Ordene kom efter, at han og holdkammeraterne i Manchester United besejrede Chelsea 2-1 i onsdags.

Et par opløftende ord ovenpå en opløftende præstation fra et United-mandskab, som virkelig har slidt med det indtil videre i denne sæson.

Og Højlunds positive ryster blev da også støttet af flere holdkammerater, da både Mason Mount, Marcus Rashford, Lisandro Martinez, Bruno Fernandes og Scott McTominay syntes godt om opslaget fra deres danske holdkammerat.

Positive reaktioner fra nogle af de mest profilerede navne i Manchester United som kan indikere, at den rette mentalitet måske er ved at indfinde sig på holdet.

For i disse hårde tider for både United og Højlund personligt giver sådanne ord signaler om, at denne præstation kunne være grundstenene for en bedre kurs for Manchester-klubben. 

Højlund kunne da ellers med rette blive kritiseret mere, for på trods af at have scoret flere mål i Champions League har den 20-årige angriber stadig sit første Premier League-mål til gode.

Men på trods af Højlunds store prisskilt og forventningspres så er der stadige positive ryster omkring ham.

Og hos det lokale medie unitedinfocus.com har de sat lidt mere spot på Højlund, som på trods af de manglende mål stadig roses for præstationerne:

-Rasmus Højlund havde et skudforsøg i går, som blev reddet af Robert Sanchez. Chancerne falder ikke rigtigt til ham. Men på den anden side så holder han forsvarsspillerne godt beskæftigede, så der skabes plads til Scott McTominay, hvilket har fået midtbanespilleren til at finde hans målstøvler frem. 

Højlund har lavet fem mål for United i Champions League, hvilket nok er med til at fjerne noget af presset på den unge dansker. 

Men kan mentaliteten og præstationerne mon blive ved med at være nok til at opretholde de positive ryster, hvis han ikke snart får hul på PL-målbylden?