Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Michael Ehrhorn

Tidligere Superliga-spiller død: Afslører trist detalje

Kort før Raphael Dwamena faldt om under en kamp i den albanske liga, havde han bedt om at få sin hjertestarter bortopereret.

Den tidligere fodboldspiller Raphael Dwamena, der har fortid i Vejle Boldklub, mistede forleden livet, da han tragisk faldt om midt under en kamp.

Raphael Dwamena har i årevis kæmpet med hjerteproblemer, og i 2017 gjorde det, at han dumpede lægetjekket i Brighton. Han fik siden indopereret en ICD-enhed i stil med den, Christian Eriksen har, og han fik lov at spille.

I 2020 blev Raphael Dwamena forbudt at spille for Vejle på grund af kritiske hjerteværdier. Mellem det og tragedien på banen havde han så faktisk fået sin ICD-enhed ud igen:

"Det, der skete lørdag i sidste uge, var desværre let at forudse. For to år siden blev han ramt af ventrikulær fibrillering. Men heldigvis blev han genoplivet af den indopererede hjertestarter. Han bad senere om at få enheden taget ud, og da han i sidste uge oplevede en ondartet rytmeforstyrrelse, var hjertestarteren ikke i hans bryst," siger kardiologen Antonio Asso til The Athletic.

Raphael Dwamena bad angiveligt om at få hjertestarteren ud, da det var guds plan. Det var i hvert fald mod lægernes råd, og det blev fatalt for ham.

Da Raphael Dwamena mistede livet, var han topscorer i den albanske liga.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER