Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Rasmus Arvad Christensen

Chok: Kampen mellem Tottenham og Liverpool skal måske spilles om

Ifølge en førende sportsadvokat kan Premier League beslutte, at den dramatiske kamp mellem Tottenham og Liverpool skal spilles om.
Weekendens kamp mellem Tottenham og Liverpool var en højdramatisk affære. Liverpool fik undervejs to røde kort, og Tottenham scorede dybt inde i dommerens overtid sejrsmålet til 2-1.

Det var dog hverken de røde kort eller det sene sejrsmål, der efter kampen blev det helt store tema. Det var i stedet en stor VAR-brøler, hvor Liverpool fejlagtigt fik annulleret et mål for offside i første halvleg ved stillingen 0-0.

Det har medført en heftig kritik af VAR og det engelske dommerforbund, og Liverpool har i en udmelding på klubbens hjemmeside blandt andet skrevet, at klubben vil ”undersøge en række forskellige tilgængelige muligheder, givet det klare behov for eskalering og forklaring”.

Nu er der dog sket en ny udvikling i sagen. En førende sportsadvokat, Stephen Taylor Heath, som er leder af sportslovgivning hos JMW Solicitors, har nemlig åbnet op for, at den dramatiske kamp kan risikere at skulle blive spillet om:

- Regel L18 skitserer, at Premier Leagues bestyrelse har beføjelse til at bestemme, at en ligakamp skal spilles om, hvis en kommission har anbefalet det i henhold til regel W51.

- Derudover har Premier Leagues bestyrelse i henhold til regel W1 beføjelse til at forhøre sig om enhver mistanke om overtrædelse af reglerne, herunder dem, der er begået af en kampdommer. Samtidigt sikrer regel N4, at enhver kampdommer har accepteret at være bundet af spillets love samt eventuelle protokoller og FA-regler.

- Der er derfor en mulighed for, at Liverpool kunne forsøge at få Premier Leagues bestyrelse til at indkalde en kommission, som blandt andet ville have beføjelse til at beordre, at kampen skulle spilles om, siger Stephen Taylor Heath til The Mirror.

Det er dog langt fra sikkert, at Liverpool vil forsøge at få kampen til at blive omspillet, og derudover lyder det også, at det ville være vanskeligt for klubben at bevise, at fejlen kostede dem point på grund af de mange scenarier, der kunne være opstået, hvis målet var blevet godkendt.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER