Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Rasmus Arvad Christensen

Pochettino med usædvanlig tilgang: Sådan forsøger Chelsea at opbygge Mudryks selvtillid

Det har indtil videre ikke været et succesfyldt ophold i London-klubben for Mykhailo Mudryk. Nu forsøger Pochettino dog at hjælpe ukraineren med en alternativ tilgang.
Chelsea har fået en forfærdelig start på sæsonen, og ligger i øjeblikket nummer 14 i Premier League efter de første seks runder.

De mange nye spillere, som Chelsea i de sidste par transfervinduer har købt, har haft svært ved at slå til, og det er blandt andet også tilfældet for den ukrainske offensivspiller, Mykhailo Mudryk.

Den 22-årige ukrainer kom til Chelsea i januar 2023 fra Shakhtar Donetsk, men Mudryk har været en skuffelse indtil videre, og har endnu ikke fundet vej til netmaskerne for London-klubben.

Nu tager Chelsea-træner Mauricio Pochettino dog nye metoder i brug, for at forsøge at opbygge ukrainerens selvtillid. Blandt andet den såkaldte crossbar challenge:

- Problemet med selvtillid er, at man ikke kan købe det i et supermarked. Det tager tid. Det handler om lidt efter lidt at skabe situationer, der kan give selvtillid og tro på egne evner.

- Jeg kan godt lide at dyste om at ramme overliggeren uden for feltet med Mudryk. På et tidspunkt sagde han til mig: ”Jeg gider ikke spille med dig mere, for du vinder hver gang.”

- Jeg svarede ham: ”Ja, det er fordi jeg har troen på, at jeg vil vinde. Balancen mellem at tro på mig selv og kvalitet har jeg stor erfaring med, fordi jeg er 50 år gammel. Du er stadig ung, så du skal stadig lære dig selv at kende.”

- I dag spillede vi for første gang uafgjort, så jeg sagde til ham: ”Nu begynder du at tro på dig selv, du begynder at tro på din kvalitet, for formår du ikke det, er det svært at balancere mellem tro og kvalitet”, siger Pochettino på pressemødet før onsdagens Carabao Cup-kamp mod Brighton.

Chelsea skal onsdag aften mod Brighton forsøge at få gang i offensiven igen, da klubben ikke har scoret i de seneste tre kampe.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER