Niklas Gerster

Mulig Manchester United-køber melder sig på banen igen

Rygterne om det mulige salg af den engelske storklub Manchester United har snart stået på i et år, og nu har en tidligere bejler så igen meldt sig ind i kampen om aktiemajoriteten.
Det mulige salg af majoritetsaktierne i Manchester United har i en lang periode været et af de helt store emner i fodboldverdenen. Den 22. november 2022 udtalte de nuværende ejere, Glazer-familien, at de ville igangsætte en proces for at udforske nye strategiske alternativer for klubben.

Siden da har de to største bejlere til et køb af den gigantiske engelske klub været den qatarske sheikh Jassim bin Hamad al-Thani samt den britiske milliardær Sir Jim Ratcliffe, som desuden har rødder i Manchester.

I en lang periode har Jassim bin Hamad al-Thani set ud til at være i førersædet i forhold til at købe sig ind i klubben, hvilket især blev tydeligt, da Sir Jim Ratcliffe for cirka fem måneder siden afgav et bud på United, som han refererede til som sit sidste.

Men tilsyneladende har Ratcliffe nu genoplivet interessen i et køb af United. Ifølge det engelske medie The Guardian skulle den 70-årige rigmand nemlig være klar til at omstrukturere sit bud.

Angiveligt har Ratcliffe især gjort det for at adressere de bekymringer, der er at finde iblandt minoritetsaktionærerne i klubben.

Sheikh Jassim afgav sin femte bud på klubben på hele 51,5 milliarder kroner tilbage i juni, men uden at en handel faldt på plads.

Hos The Guardian skrives der ydermere om sagen, at der i stigende grad er opstået usikkerhed i lejren hos Sheikh Jassim i forhold til, om Glazer-familien overhovedet ønsker at sælge klubben.

Omvendt skulle Ratcliffe og hans rådgivere føle sig selvsikre i forhold til, at et salg kan komme i stand. Hvor ender denne saga mon?