Rasmus Arvad Christensen

Runder vild milepæl: Lewandowski i eksklusiv klub med Messi og Ronaldo

Efter scoringen i går aftes mod Royal Antwerp er Robert Lewandowski nu oppe på 100 mål i de europæiske klubturneringer.
FC Barcelona fik en forrygende start på denne sæsons Champions League-kampagne, da de forsvarende spanske mestre vandt 5-0 på hjemmebane mod belgiske Royal Antwerp.

Nyindkøbet João Felix blev dobbelt målscorer, det belgiske mandskab scorede selvmål, mens Gavi og Robert Lewandowski hver især scorede et enkelt mål. Og netop sidstnævntes scoring betyder, at den polske angrebsstjerne bliver medlem af en meget eksklusiv klub, som kun består af Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Scoringen var nemlig Robert Lewandowskis mål nummer 100 i de europæiske klubturneringer. Udover Lewandowski er det kun Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, der har formået at gøre dette. De to superstjerner har scoret henholdsvis 145 og 132 mål i de europæiske klubturneringer.

Af de 100 mål, har Lewandowski scoret 92 mål i Champions League, tre mål i UEFA Cup/Europa League samt fem mål i kvalifikationen til Uefa Cup/Europa League.

For at finde polakkens allerførste europæiske mål skal man mere end 15 år tilbage i tiden, hvor Lewandowski den 17. juli 2008 scorede for Lech Poznan i en kvalifikationskamp til UEFA Cuppen, som senere har skiftet navn til Europa League.

Lewandowski og Barcelona skal forsøge at fortsætte den flotte start i Champions League-gruppespillet, når klubben den 4. oktober møder Porto på udebane.