Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Rasmus Arvad Christensen

Arteta med overraskende udmelding: Overvejer at skifte målmand undervejs i kampene

Arsenal-træner Mikel Arteta har tidligere overvejet at skifte målmand undervejs i en kamp, men havde ikke modet til at gøre det. Det har han efterfølgende fortrudt.
Søndag aften vandt Arsenal 1-0 ude mod Everton på et mål scoret af belgiske Leandro Trossard. Kampen bød desuden på en Arsenal-debutant, da Mikel Arteta havde valgt nyindkøbet, David Raya, til målmandsposten frem for den normale førstemålmand, Aaron Ramsdale.

Efter kampen blev Arteta spurgt ind til dette skift på målmandspositionen, og her kom Arsenal-træneren med et overraskende svar, hvor han blandt andet fortalte, at han kunne overveje at skifte sin målmand undervejs i kampene:

- Det er det samme rationale, som at Fabio Vieira spillede, eller at Eddie Nketiah spillede i stedet for Gabriel Jesus.

- Jeg er en meget ung træner, og jeg har kun været i jobbet i tre et halvt år. Der er ikke mange ting, som jeg fortryder, men én af de ting er, at jeg to gange efter 60 minutter og 85 minutter i to forskellige kampe har følt, at jeg skulle skifte målmand på det pågældende tidspunkt.

- Jeg gjorde det ikke, jeg havde ikke modet til at gøre det. Men jeg kan sagtens tage en kantspiller eller en angriber ud, og sætte en forsvarsspiller ind for at spille med fem i forsvaret, for at fastholde et resultat. Vi spillede uafgjort i disse kampe, og jeg var meget utilfreds.

- Nogen vil gøre det, og måske vil folk sige, at det er mærkeligt. Men hvorfor ikke gøre det? Du har alle kvaliteterne i en anden målmand til at gøre noget, til at ændre noget. Hvis du gerne vil ændre momentum i en fodboldkamp, så gør det, siger Mikel Arteta ifølge Sky Sports.

Arsenal har en vigtig opgave foran sig på onsdag, hvor London-klubben tager imod PSV Eindhoven i første runde af dette års Champions League-sæson. Her skal det blive spændende at følge udviklingen i forhold til målmandspositionen i Arsenal.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER