Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Daniel Zass

Drama i Portugal: Porto vil have kamp annulleret - ærkerivaler svarer igen

FC Porto er ikke tilfredse med den måde, dommerteamet agerede søndag aften, da Arouca var på besøg på Estadio Dragao.
FC Porto mod Arouca på Estadio Dragao i Porto. Lyder ikke som det store drama med en udligning i anden halvlegs 19. tillægsminut, men det var det.

Søndag aften var der masser af sammenstød på Estadio Dragao, fordi der var fejlkendelser og fejl med VAR-systemet og dommernes høretelefoner, der gjorde, at dommer Miguel Nogueira skulle ringe telefonisk til VAR-holdet for at blive underrettet.

Porto fik et straffespark underkendt i kampens tillægstid, efter Nogueira brugte en iPhone for at komme i kontakt med VAR-holdet.

FC Porto var så utilfredse med kampens forløb, at man skrev en opsigtsvækkende kundgørelse på klubbens hjemmeside.

- Klubben anmoder om annulleringen af kampen som følge af uredelighed af dommerholdet.

- FC Porto fremlagde en protest til de delegerede fra ligaen med formålet om at annullere kampen mod Arouca.

- Denne foranstaltning er baseret på dommerens handlinger, da dommeren skulle se VAR-billeder igennem efterfulgt af et telefonopkald uden adgang til billederne.

- Miguel Nogueiras handlinger udgør en overtrædelse af spillets regler og er en lovfejl med en alvorlig potentiel indvirkning på kampens udfald.

Ærkerivalerne fra Benfica svarede igen og var ikke tilfredse med, at der blev lagt 17 minutter til i kampen og skrev følgende på klubbens hjemmeside:

- Det er yderst presserende at forbedre kriterierne og sikre transparens. Det er nødvendigt, på en klar og objektiv måde, at fremlægge årsagerne til de 17 minutters tillægstid i FC Porto-Arouca-kampen. Og lad os lige få forklaret, hvilke begrundelser der findes for at lade spillet fortsætte, indtil der var spillet 22 minutter af forlænget spilletid ud over de 90!

- Det udlignende mål blev ikke kun scoret efter den tildelte tillægstid, men tvivl om angriberens position, der scorede det, blev ikke fjernet. Hvad er grunden? Hvorfor viste Sport TV-udsendelsen (kampens distributør, red.) ikke disse billeder?

- I forrige runde var vi vidne til forskellige kriterier i anvendelsen af ​​gule og røde kort under Rio Ave-FC Porto-kampen, med en uforklarlig tilgivelse – al kritik var enstemmig – af udvisningen af ​​spilleren Eustáquio, da der endnu ikke var spillet 10 minutter.

- Vi kan ikke glemme udvisningen af ​​Musa, i Bessa (Benficas kamp mod Boavista i første spillerunde, red.), hvor dommerrådets regler blev anvendt, til forsvar for spillernes fysiske integritet, men spørgsmålet er: Skal stringens ikke til at omfatte alle? Det er vigtigt, at kriterierne én gang for alle finjusteres, og at der er fuld retfærdighed og transparens.

Det portugisiske dommerråd offentliggjorde sent mandag, at dommerholdet ikke havde forbindelse til strømmen på stadion i Porto, og at det var en fejl af FC Portos tekniske instanser.

Det blev imidlertid afvist pure af "Dragerne", der på klubbens hjemmeside skrev, at al teknik fungerede, som det skulle.

Landsholdspausen kommer måske til at dæmpe gemytterne i det portugisiske, inden der igen blændes op for portugisisk fodbold den 15. september, når FC Porto åbner runde 5 på udebane mod Estrela Amadora i Lissabon.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER