Daniel Zass

Vil også deltage i CL: Saudiarabisk fodboldforbund vil have hold med i CL

Det saudiarabiske fodboldforbund er ifølge Calcio e Finanza interesseret i at få et hold med i Champions League fra og med 2024/2025-sæsonen.
Hvad bliver det næste for saudiarabisk fodbold?

Ikke nok med, at man har købt et væld af klassespillere i år, man har også store ambitioner for saudiarabisk fodbold bag kulisserne.

Det italienske businessmedie Calcio e Finanza skriver, at det saudiarabiske fodboldforbund vil have et hold med i Champions League fra 2024/2025-sæsonen.

I 24/25-sæsonen vil der være 36 hold med i CL, og man håber, de saudiarabiske mestre bliver holdet, der skal repræsentere Saudi Arabien ved CL.

Det bliver ikke nødvendigvis nemt at få et hold med, da man først og fremmest tager en CL-plads fra et europæisk hold. Dernæst er der også det bureaukratiske, da man spiller i to kontinenter og dermed ikke kun er en UEFA-turnering, men også en AFC-turnering, som er det asiatiske fodboldforbund.

Noget andet, man kan frygte, er, at det kan skabe en præcedens, så andre lande uden for UEFA vil forsøge at få et hold med.

Det kan også give andre forbund en lang næse og på den måde påvirke UEFA på de indre linjer med eksempelvis det sydamerikanske forbund CONMEBOL.

Saudiarabiske Al Hilal var i sidste sæson i den asiatiske Champions League-finale, hvor man tabte sammenlagt 2-1 til japanske Urawa Red Diamonds, der havde danske Alexander Scholz med i begge opgør.