Fodbold nyheder

Juventus vil ud af European Super League

Af Niklas Gerster

ESL-projektet lider nu et nyt knæk.
Article image
European Super League var et projekt, som blev etableret af 12 europæiske storklubber tilbage i april 2021. Storklubberne ønskede at lave en mere økonomisk lukrativ udbryderliga, og dette tiltag mødte store fanprotester og mediekritik i fodboldverdenen.


En af de klubber som er med i projektet, er Juventus. Den italienske storklub skulle dog nu ifølge TV2 Sport ønske at forlade det. Skulle dette ske, vil Torino-mandskabet være den tiende klub, som træder ud af det kontroversielle initiativ.

Juventus skulle desuden have appelleret til, at de tilbageværende klubber Real Madrid og FC Barcelona også gør dem kunsten efter, og træder ud af ESL-projektet. En appel som møder stor opbakning fra La Liga-præsidenten Javier Tebas, som har skrevet følgende på sin Twitter-konto:

- Lad de sidste to lukke døren og slukke lyset.

Ni af storklubberne trak sig nærmest øjeblikkeligt ud af projektet, da det blev haglet ned i medierne i 2021. Juventus har dog længe været tilbageholdende, og den tidligere Juventus-formand Andrea Agnelli var også en af forkæmperne for initiativet.


Mere om Juventus

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik