Fodbold nyheder

Top 10:
Benzemas største Real Madrid-øjeblikke

Af Niklas Gerster

En Real Madrid-legende har takket af, og vi kigger her på Indkast.dk derfor tilbage på nogle af franskmandens største øjeblikke i den hvide trøje.
Article image
35-årige Karim Benzema stopper i Real Madrid, og i den forbindelse har webmediet Goal.com oplistet nogle af angriberens største øjeblikke i Real Madrid. Hans flotte tid i Real Madrid har blandt andet budt på vilde hattricks, flotte Champions League-præstationer samt et stort personligt trofæ.


10. Det hurtigste El Clasico-mål nogensinde
Benzema snuppede i 2011 rekorden for det hurtigste mål i et El Clasico-opgør, hvor han bragte madrilenerne foran allerede efter 25 sekunder. Real tabte dog kampen 3-1.

9. Helten i forlænget spilletid
Benzemas topniveau i Real Madrid kom i en senere alder, og han har i den grad været en mand med de afgørende fødder i de store kampe. Det var han også sidste år, hvor han på et hovedstødsmål i forlænget spilletid sendte Chelsea ud af kvartfinalen i Champions League.

8. Saksesparksmagi imod Ajax
Benzema er normalt kendt for at være en dødelig 9’er, som laver mange snedige og ret så simple mål i det lille felt. Men i 2010 demonstrerede han også en fantastisk teknik, da han imod Ajax lavede et drømmemål på et saksespark. Franskmanden blev desuden serviceret af tre andre Real Madrid-ikoner i denne sekvens, da Marcelo, Cristiano Ronaldo og Kaka var med i opspillet.

7. Telefonboks-driblinger imod Atletico
Endnu engang havde Benzema de afgørende fødder i Champions League tilbage i 2017, da han i semifinalen imod Atletico Madrid drev gæk med byrivalernes jernforsvar. Helt nede ved hjørneflaget fandt han den smule plads der var, og afdriblede både Stefan Savic og Diego Godin, inden han fandt Isco, som sendte Real Madrid i finalen med sit mål.

6. Overgår Raul
Benzema har i mange år stået i skyggen af fænomenet Cristiano Ronaldo, men langsomt bevægede han sig op af rangstigen, og er blevet et Real Madrid-ikon. Legendestatussen blev i den grad yderligere forstærket, da han overhalede selveste Raul på andenpladsen over de mest scorende Real Madrid-spillere nogensinde.


5. Mål i Champions League-finalen
Real Madrids føringsmål imod Liverpool i Champions League-finalen i 2018 huskes nok mest af alt for Loris Karius’ gigantiske målmandsdrop, da han sendte bolden direkte ud i fødderne på Benzema, som scorede sit første og eneste mål i en Champions League-finale. Men et mål i en Champions League-finale er få fodboldspillere forundt, hvorfor det naturligvis er at betragte som et af Benzemas største karriereøjeblikke.

4. Sendte Manchester City ud i mørket
Benzema leverede flere ikoniske øjeblikke i sidste Champions League-sæson. Selvom Rodrygo tog meget af æren med sine overtidsmål i det vilde comeback, var det Benzema, der egenhændigt afgjorde tingene, da han både tilkæmpede sig og eksekverede straffesparket, som sendte ”Los Blancos” i finalen.

3. Hattrick der sendte Barcelona ud af pokalen
I denne mindre gode Real-sæson for både klubben og Karim Benzema personligt kunne de trøste sig med en pokaltitel. Denne blev grundlagt af en flot semifinale, hvor Benzema lavede hattrick på Camp Nou, da Real Madrid sendte rivalerne ud i mørket med et sviende 4-0-nederlag.

2. Hattrick imod PSG
Nok engang skruer vi tiden tilbage til sidste sæson, hvor Benzema atter blev hattrickhelt imod Paris Saint-Germain i ottendedelsfinalen. Real Madrid var ellers nede med to mål, men på en halv times tid diskede franskmanden op med et vildt hattrick, der sendte Real videre i turneringen.

1. Ballon d’Or-titlen
Da Benzema først brød igennem på den europæiske fodboldscene, var der nok ikke mange, der havde gættet på, at han en dag ville kunne bryste sig af den måske største individuelle hæder, man kan modtage som fodboldspiller.

Han var meget ufærdig, og brændte mange chancer i en sværere årrække hos Real Madrid, hvor Ronaldo i den grad overskyggede ham i offensiven. Men ikke desto mindre kunne han tage Ballon d’Or-titlen hjem sidste år. Især takket være en fantastisk Champions League-kampagne for den franske målmaskine.


Mere om Karim Benzema

Mere om Real Madrid

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik