Fodbold nyheder

AaB og Horsens trækker nedrykningsbilletten

Af Christian Bang Jensen

Der var drama for alle pengene i Aalborg og Horsens, da Superliganedrykkerne skulle findes. Og det blev de to hjemmehold, som med nederlag til Silkeborg og uafgjort mod Lyngby måtte trække togbilletten til 1. division.
Article image
AaB skulle vinde på hjemmebane mod et Silkeborg-mandskab, for hvem sæsonen allerede var afgjort, for at overleve i Superligaen, men på et knaldhårdt spark af en velspillende Alexander Lind lykkes det ikke de bolsjestribede nordjyder at fuldføre redningsmissionen.


Scoring faldt i midten af anden halvleg efter et længere Silkeborg-pres, der blandt andet havde ført til et straffespark, som dog blev brændt af Sebastian Jørgensen. AaB formåede aldrig at komme tilbage og var kun sjældne gæster hos den tidligere AaB-keeper Nicolai Larsens målfelt, og derfor var sukket og frustrationerne store hos de mange tilhængere på Aalborg Portland Park, da Sandi Putros fløjtede afgang for AaB.

Nederlaget til nordjyderne betød, at Horsens og Lyngby selv kunne afgøre, hvem der skulle blive på Superliga-perronen, mens modstanderen skulle sætte sig på toget til 1. Division. Lyngby, der ved vinterpausen nærmest havde booket pladsen, kunne med uafgjort fuldende den usandsynlig rejse for overlevelse, og i takt med at tiden gik, kom Lyngby længere og længere tilbage på banen. Hjemmeholdet AC Horsens, som ikke havde vundet en fodboldkamp i otte kampe i træk og kun havde skrabet fire point sammen i kvalifikationsspillet, fik ikke udnyttet, at de skulle jagte sejren, og derfor endte opgøret 0-0. Jublen kunne bryde løs i det blå hjørne, mens tårene faldt hos den gule fare.

I den sidste kamp i kvalifikationsspillet lørdag vandt FC Midtjylland 4-2 over OB og sikrede sig dermed Europa Conference League-play-off-kampen mod enten Viborg eller AGF.


Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik