Jonas Corap

Potentiel ny United-ejer vil skrotte klubbens lønstruktur

Den mulige nye ejer af Manchester United Sheikh Jassim bin Hamad al-Thani ønsker ifølge The Sun at fjerne klubbens nuværende lønstruktur.
Sheikh Jassim bin Hamad al-Thani er blandt favoritterne til at købe Manchester United efter, at Glazer-familien satte klubben til salg tidligere i sæsonen. Den potentielle ny ejer ønsker at skrotte klubbens lønstruktur, som de indførte efter Cristiano Ronaldos afgang fra klubben. Reglen går ud på, at ingen i klubben skal tjene mere end 1,7 millioner kroner om ugen. Uofficielt bliver det kaldt ’Ronaldo Rule’ i klubben.

Den beslutning forstærker i høj grad klubbens evner på transfermarkedet, og det kan gøre det lettere at hente spillere som Neymar til klubben som har en meget høj løn. Desuden kan det hjælpe klubben, med at holde på klubbens profiler som Marcus Rashford, som blot har et år tilbage på sin kontrakt, og da han har mange bejlere så bliver han nok tilbudt gode penge udefra, penge så gode at klubben ikke vil kunne konkurrere om de største spillere så længe ’Ronaldo Rule’ benyttes i klubben.

Sheikh Jassim har afgivet et stort bud på Manchester United, men han er ikke den eneste kandidat til ejerskabet. Også Sir Jim Ratcliffe meldes som en kandidat, og faktisk menes han at være favoritten til ejerskabet, da han angiveligt har tilbudt Glazer-familien at beholde en del af aktierne i klubben.