Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Niklas Gerster

Så imponerende er Inters Champions League-finaleplads

Hvem skulle have troet, at man kunne nå Champions League-finalen som den blot fjortende mest spenderende klub på fem sæsoner? Inter har formået dette. Men hvordan?
Inter har trodset alle odds, og blev den uventede finalist til mægtige Manchester City i dette års Champions League-finale. Men hvordan lykkedes et relativt upåagtet Inter-mandskab med at booke billetten for blot anden gang i 30 år? Det har transfermarkt.com givet en række perspektiver på.

Filippo Inzaghi har på trods af et sparsomt budget formået at bringe Inter i finalen. Med et kløgtigt udvalg af yngre stjerner og frie transfers af ældre spillere har man skabt en erfaren spillertrup med få midler. Hvis vi for eksempel kigger på Inters startopstilling imod AC Milan, så er den samlede købssum for disse 11 spillere købt ind for blot 975 millioner kroner!

Med en gennemsnitsalder på 28,9 år har Inter formået at blande alle kæder med spillere, der har erfaring fra mange forskellige europæiske adresser samt et par spændende yngre spillere i deres bedste fodboldalder. Iblandt de erfarne ræve kan nævnes 37-årige Edin Dzeko, 34-årige Henrikh Mkhitaryan, 33-årige Matteo Darmian og 35-årige Francesco Acerbi.

Af de mere yngre spillere som på mange måder er i deres bedste fodboldalder, kan der nævnes 24-årige Alessandro Bastoni, 26-årige Nicolo Barella og 25-årige Lautaro Martinez. En stærkt afbalanceret trup med masser af fodboldkampe på bagen.

Inter har desuden kun brugt 4,2 milliarder kroner på transfermarkedet siden 2017, hvilket blot gør dem til verdens fjortende mest spenderende klub i denne periode. På førstepladsen findes Chelsea, som har brugt hele 10,5 milliarder kroner på fem sæsoner.

På mange måder stod det altså ikke skrevet i stjernerne, at Inter skulle blive en finalist i Champions League. Men med kløgt har de fanget de frie transfers af erfarne kvalitetsspillere, hvilket tilsyneladende betaler sig nu.

Historien om Inter er således på mange måder en synliggørelse af, at man med den rette strategi sagtens stadig kan udkonkurrere klubber med flere midler end én selv.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER