Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Niklas Gerster

Brasilien slukkede lys i ikonisk statue til ære for Vinicius

Fodboldstjernens hjemland har udsendt et stærkt budskab, som et led i deres afstandtagen til de mange racistiske tilråb.
Racisme-sagen omkring Real Madrids brasilianske stjerneangriber Vinicius Junior har fyldt en del det sidste døgn. Den 22-årige dribler har igennem La Liga-sæsonen været udsat for flere racistiske tilråb fra udefans, og det kammede senest over imod Valencia, hvor Vinicus reagerede kraftigt på tilråbene.

Nu har fodboldstjernens hjemland så også reageret på den negative sag. Ifølge TV2 Sport valgte det sydamerikanske land i går klokken 18.00 lokal tid at slukke lyset en time i landets ikoniske statue Cristo Redentor, som er en 38 meter høj statue, der står placeret på et bjerg i hovedstaden Rio de Janeiro.

En handling der er udført i et samarbejde imellem Ærkebispedømmet, det brasilianske fodboldforbund og Observatoriet for Racemæssig Diskrimination i Fodbold. Ærkebispedømmet udsendte desuden følgende budskab omkring tiltaget:

- Lysene på monumentet bliver slukket som et symbol på den kollektive kamp mod racisme i solidaritet med spilleren og alle, der bliver udsat for fordomme verden over.

Vinicius Junior har også reageret på tiltaget fra hjemlandet med taknemmelighed, og har på Twitter skrevet følgende ord om begivenheden:

- Sort og imposant. Cristo Redentor så sådan ud. En handling af solidaritet, som har rørt mig. Men jeg vil mere end noget andet inspirere og kaste lys på vores kamp.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER