Fodbold nyheder

England: Premier League
FT
3 - 1
(1 - 1)
West Ham
Leeds
D. Rice (32), J. Bowen (72), M. Lanzini (90)
Rodrigo (17)

West Ham sejrer i sidste hjemmekamp

Af Mads Emil Klovborg

Det blev til en fortjent sejr til West Ham over nedrykningstruede Leeds.
Article image
Ritzau-Scanpix
Nedrykningskampen er ekstremt tæt i dette års Premier League, hvor Leicester, Leeds og Everton er i overhængende fare for at følge med Southampton en tur ned i The Championship næste sæson. West Ham har længe rodet rundt i bunden af tabellen, men har formået at klare frisag forud de sidste par runder. Deres fokus er derfor rettet mod Conference League, hvor de skal spille finale mod italienske Fiorentina. Leeds befinder sig under nedrykningsstregen inden dagens opgør med to point op til Everton. De er derfor pisket til sejr, hvis de vil fortsætte i den bedste engelske liga.


En meget lige start, hvor bolden for det meste befandt sig på West Ham-fødder, mens Leeds forsøgte at spille meget direkte mod mål hver gang de havde bolden.

Forløsningen for Leeds kom efter 17 minutter, hvor Winston McKennie formåede at kaste et indkast hele vejen ind til straffesparkspletten. Et lettere passivt West Ham-forsvar formåede ikke at møde bolden første gang, hvilket gav Leeds-spilleren Rodrigo muligheden for at flugte bolden flot op i krydset, uden chance for Fabianski inde i målet hos West Ham. Leeds foran 1-0.

10 minutter senere svinger Jarrod Bowen et West Ham-hjørnespark ind bagerst i feltet, hvor den bliver ramt et par gange inden Tomas Soucek afslutter mod målet, men målmand Joe Robles laver en fin redning for Leeds.

Blot få minutter senere bliver Bowen fundet i en fri position inde i feltet med et elegant lob. Han udnytter situationen til at finde West Ham-anfører Declan Rice ved bagerste stolpe, hvor han med en klog afslutning udplacerer Robles inde i Leeds-målet. Efter 30 minutter var stillingen derfor 1-1.

Resten af første halvleg fortsatte i højt tempo, hvor begge hold kom til fine muligheder, men uden at skabe de helt store chancer. Stillingen ved halvleg forblev derfor ved 1-1.


West Ham kom bedst ud til anden halvleg og dikterede spillet, mens Leeds løb efter bolden og forsøgte at igangsætte en kontra. Det var West Ham der var farligst, hvor Soucek også tvang Robles til at lave en flot redning på et hovedstødsforsøg, efter en times spil.

Efter 71 minutter sendte Danny Ings en skarp aflevering forbi Leeds-forsvaret til Bowen som med en delikat yderside afslutning kunne bringe West Ham foran 2-1 via stolpen.

Scoringen betød, at Leeds var under maksimalt pres i jagten på point for at undgå nedrykning. De formåede ikke at sætte det store pres ind på West Ham, som generelt så farligere ud. I overtiden kunne de så med sikkerhed lukke kampen, da Lucas Paqueta smukt dribler forbi flere Leeds-spillere på baglinjen inden han finder indskiftede Manuel Lanzini, som nemt kunne gøre det til 3-1 til West Ham, hvilket også er kampens slutresultat.


Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik