Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Christian Bang Jensen

Det skal du holde øje med søndag

Hold på hat, briller, sofaen og alle de skærme, du kan komme i nærheden af! Du får en travl søndag, hvis du skal følge med i alle søndagens dramaer rundt om i fodboldeuropa. Indkast.dk giver her et overblik over de vigtigste begivenheder, du skal have et øje på.
Vi begynder i den hjemlige andedam, hvor der er lagt op til to dramatiske kampe i nedrykningsspillet. Lyngby får besøg af OB, mens pokalfinalisterne AaB tager imod FC Midtjylland. Hvis Lyngby vinder, og AaB med tunge pokalstænger taber til ulvene fra Herning og Ikast, der jagter den vigtige syvendeplads, kan vi stå med tre hold, der alle har 27 point med to runder tilbage. De to kampe kan ses på Discovery+/Canal9 samt Viaplay/Tv3 Sport begge med kampstart klokken 14.

Længere nede i divisionerne tager Esbjerg hjemme imod Aarhus Fremad i en direkte duel om oprykningspladserne til 1. division. Fire hold kæmper om to pladser og efter B.93 og Koldings uafgjorte resultat lørdag er stillingen som følger: B.93 58 point, Aarhus Fremad og Kolding 57 point og Esbjerg 55 point. Med en hjemmesejr kan esbjergenserne sætte sig selv i pole position til den livsvigtige oprykning. Opgøret sættes i gang klokken 15 og kan streames på 2.divisions hjemmeside.

Klokken 17 er der dækket op til mesterskabsfest i Manchester, når de blå Cityzens tager imod The Blues fra Chelsea. Efter Arsenals nederlag lørdag til Nottingham Forest er det matematisk sikkert at Manchester City er engelske mestre, så mon ikke der er lagt op til stor festivitas for Erling Haaland og Kevin De Bruyne. Inden da kan man fornøje sig med nedrykningsdramaet fra Premier League, når West Ham tager imod Leeds, der skal bruge en sejr for at overhale Everton. Begge opgør kan ses på Viaplay/See fra klokken 14:30.

17:30 kan du også tage en tur forbi den tyske Bundesliga, hvor Dortmund kan spille sig tilbage på førstepladsen, hvis de tager en udesejr over Augsburg. Bayern München smed en sejr lørdag til RB Leipzig, og Dortmund kan bringe sig to point foran rivalerne forud for sidste spillerunde, hvis de gulklædte altså slår et skadesramt Augsburg-mandskab. Dette opgør kan ses på Viaplay/TV3 MAX

Selvom mesterskabet er afgjort til Napolis fordel i Serie A er der alligevel spænding i subtoppen af den bedste Italienske række. Formstærke Inter kan ligge afgørende afstand til naboerne AC Milan, men det kræver en sejr over netop Napoli klokken 18 på Stadio Diego Armando Maradona. Også Lazio kan med en sejr på udebane rykke fra de sort- og rødstribede milanesere. Hovedstadsklubben tager en tur til Udinese klokken 20:45 i jagten på tre point, der skal sikre den Champions League-givende fjerdeplads. Begge kampe kan ses på TV2 Play.

Både Paris Saint-Germain og Benfica kan blive kåret som mestre i henholdsvis Frankrig og Portugal med begge storklubber skal bruge en sejr. PSG tager turen til nedrykningstruede Auxerre klokken 20:45, mens Benfica skal møde rivalerne Sporting i slaget om Lissabon 21:30.

I Spanien skal Real Madrid rejse sig fra Champions League-afklapsningen mod Manchester City. Det gør de mod den kriseramte klub Valencia, der i denne sæson har været og fortsat er alvorligt involveret i nedrykningsdramaet. På Mestalla, der lørdag fyldte 100 år, er der med garanti dækket op til drama, men overrasker Valencia og tager de tre point mod et såret Real-mandskab, kan man tage et kæmpe spring i overlevelseskampen i La Liga. Den kamp starter 18:30 og kan ses på TV2 Play. Efterfølgende er du inviteret med til det intense Derbi Sevillano på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, hvor Sevilla, der netop har kvalificeret sig til endnu en Europa League-finale og jagter de europæiske pladser i La Liga, skal møde Real Betis, der skal bruge tre point for at holde liv i Top-4-drømmene i denne sæson.

Vi slutter søndagsdrama-gennemgangen, der hvor vi startede i den hjemlige andedam. For nok er der mesterskabsfejringer, mulighed rokader i toppen af de store ligaer, potentielle ligaafgørelser og nedrykningsdramaer på spil, men intet er så dramatisk som toppen af Superligaen. Fire hold har stadig en teoretisk chance for at blive mestre og tre af dem spiller søndag eftermiddag/aften. Først tager sæsonens overraskelse og darling fra Viborg imod Brøndby på hjemmebane og med en sejr, kan de grønne fra Midtjylland komme a point med FC København. Lige efter afslutningen i det midtjyske skal du springer til Parken, hvor netop FC København får besøg af AGF, der skal bruge tre point for at blive i mesterskabskampen. De to kampe kan ses på Viaplay/TV3 Sport og 3+ fra klokken 16:00.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER