Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Europa: Europa League
AET
2 - 1
(1 - 1)(0 - 0)
Sevilla
Juventus
Suso (71), E. Lamela (95), M. Acuña (115)
D. Vlahović (65)
Tobias Bundgaard Christensen

Kongerne af Europa League er finaleklar - slår Juventus efter forlænget spilletid

Sevilla er efterhånden kendt som kongerne af Europa League. Torsdag aften skulle det afgøres, om de kunne spille sig i endnu en finale.
Torsdag aften skulle det afgøres, hvem der spillede sig videre til Europa League-finalen. Første kamp mellem Juventus og Sevilla endte 1-1. Sevillas fans var i den grad klar til at hjælpe hjemmeholdet mod endnu en Europa League-succes. En turnering de har vundet hele seks gange. Stadion var klædt i rødt i en yderst flot kulisse.

Sevilla tog imod et Juventus-mandskab, der havde genfundet selvtilliden. Måske havde det noget at gøre med de 15 point, som klubben havde fået igen i Serie A. Inden kampen havde Juventus i hvert fald ikke tabt i de seneste fem kampe.

Hjemmeholdet fra Sevilla kom bedst fra start. De rødklædte fans tændte en ild i Sevilla-mandskabet, der for alvor så klar ud. Juventus bed dog også fra sig efter et hjørnespark. Her måtte Bono i Sevilla-målet diske op med en redning af højeste kaliber.

Det var ikke kun Bono der var på arbejde. I den anden ende reddede Szczesny bolden på stregen efter et hårdt hovedstød fra Ocampos. Bolden var meget tæt på at være over stregen. Første halvleg bød på et hav af chancer i begge ender. Sevilla styrede kampen, mens Juventus var farlige på kontra. På trods af utallige chancer var stillingen ved pausen 0-0. Dermed var spændingen intakt før starten af anden halvleg.

Chancerne fortsatte i den grad i starten af anden halvleg. Dog skulle kampen helt hen i det 64. minut, før der faldt en scoring. Det var indskiftede Dušan Vlahovic, der sparkede Juventus foran i opgøret – blot et minut efter han var kommet på banen. Et frækt lob fra serberen lammede stadion i en kort periode. Der skulle dog ikke gå længe, før Suso fik udlignet for Sevilla. Han bragede bolden i kassen fra distancen. Dermed var spændingen atter intakt ved stillingen 1-1, og det begyndte at lugte af forlænget spilletid.

Selvom Sevilla for alvor pressede på mod slutningen, blev kampen ikke afgjort i den ordinære spilletid. Finalisterne skulle findes i forlænget spilletid. Her kom Sevilla – ikke overraskende - bedst fra start. Efter et indlæg kunne Erik Lamela heade bolden i mål til en 2-1-føring. Dermed var Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i ekstase. Sevilla var igen på vej i Europa League-finalen.

Juventus kunne ikke svare igen, og dermed er Sevilla klar til Europa League-finalen. Her møder de Roma, som besejrede Bayer Leverkusen i den anden semifinale. Finalen i Budapest bliver spillet den 31. maj. Finalen bliver dog uden Marcos Acuña, som dummede sig gevaldigt i kampens slutning. Han trak tiden i forbindelse med et indkast, og fik dermed sit andet gule kort i kampen.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER