Real Madrid
B. Silva (23), B. Silva (37), M. Akanji (76), J. Álvarez (90)
Daniel Fisker

Manchester City kørte Real Madrid over – i første halvleg

Manchester City var altdominerende i første halvleg af den anden Champions League-semifinale mod Real Madrid, og det var mere end nok til at cementere finalebilletten.
Manchester City startede klart bedst og satte sig tungt på det offensive spil fra kampens start, hvilket også affødte håbefulde tilråb fra tribunerne om, at ”The Citizens” skulle prøve lykken fra distancen. Stones blev den første til at gøre, som der blev råbt – uden større held.

Grealish forsøgte sig herefter med et velplaceret indlæg, som Haaland ganske vist fik hovedet på, men den norske målmaskine ramte Courtois på kroppen. Det så ud til, at den belgiske målmand ville parere bolden over mållinjen, men Militão formåede at ekspedere bolden væk.

Haaland var på spil igen få minutter senere, hvor hovedstødet på De Bruynes indlæg var mere velplaceret, men en fænomenal redning fra Courtois forhindrede endnu en gang nordmanden i at komme til fadet.

Courtois var dog solgt til stanglakrids få minutter senere, da Bernardo Silva kunne spadsere igennem det Real Madrid-forsvar, som Stones på forhånd havde descimeret, inden bolden blev spillet rundt og ind i Real Madrid-feltet, hvor Bernardo Silva snød Courtois ved at sende bolden i netmaskerne ved den nærmeste stolpe.

Føringsmålet fik dog ikke Manchester City til at hvile på Champions League-laurbærrene – tværtimod. Pep Guardiolas tropper fortsatte det dominerende spil og havde tilsyneladende sat fartpiloten mod den prestigefyldte finale i Istanbul.

Da stadionuret på Etihad Stadium rundede 30 minutter, viste statistikken, at Real Madrid-mandskabet i kampens første halve time kun havde præsteret 45 afleveringer, mens ”The Citizens” for længst havde passeret 200 afleveringer.

Herefter begyndte Carlo Ancelottis tropper dog at tilkæmpe sig de første tilløb til chancer. I første omgang endte Vinicius Junior i en løbeduel med Walker, som brasilianeren dog tabte, og herefter blev Benzema sendt i dybden, men Ederson kom først på den lange aflevering.

De spanske gæster gjorde dog ihærdige forsøg på at æde sig ind i semifinalen, og Kroos stemplede ind, da tyskeren fra distancen sendte et drømmehug af sted mod Manchester City-målet. Her var det dog overliggeren, som stod i vejen for ”Los Blancos”.

Kampgejsten blev dog hurtigt erstattet af passivitet, da Grealish fik lov til at drible sig vej mod Real Madrid-feltet, som den engelske kantspiller efterfølgende sendte Gündogan ind i. Tyskerens skudforsøg blev dog vippet op i luften af en Real Madrid-fod, inden Bernardo Silva blev dobbelt målscorer, da han headede bolden i det næsten tomme Real Madrid-mål.

Selvom Real Madrid-mandskabet i slutningen af første halvleg forsøgte at stille sig højere op på banen, så døde hovedstadsklubbens kampgejst foreløbig sammen med Manchester Citys 2-0-scoring. I stedet sluttede første halvleg, som den var startet – med total Manchester City-dominans.

På trods af en håbløs første halvleg var det de samme 11 Real Madrid-spillere, som tog hul på anden halvleg, hvor Manchester City til at starte med havde skruet ned for tempoet, hvilket på ny gav Real Madrid lov til at forsøge sig med tilløb til chancer.

Den foreløbig største chance i anden halvleg opstod, da Alaba fik ansvar for at eksekvere et frispark fra distancen, og østrigeren sendte et drilsk skud af sted mod Ederson, som var på vej den forkerte vej i Manchester City-målet. Brasilianeren formåede ikke desto mindre at vippe bolden over overliggeren.

Efter godt og vel en times spil kom Rüdiger, som leverede en solid indsats i det omvendte opgør, på banen i stedet for Modric, hvilket medførte en rokade, hvor Alaba blev flyttet ud på venstrebacken, og Camavinga blev flyttet op på midtbanen.

Manchester Citys kraftpræstation i første halvleg havde sat sine spor i anden halvleg, hvor "The Citizens" tydeligvis ikke havde travlt med at spille sig frem til chancer. Der var dog kun tale om krampetrækninger, når de spanske gæster forsøgte at udnytte, at værterne tilsyneladende var tilfredse med 2-0.

Real Madrids offensive kort blev blandet endnu en gang, da der var 20 minutter tilbage af onsdagens semifinale, hvor Kroos måtte vige pladsen for Asensio.

Selvom de fleste af Manchester City-spillerne ikke havde travlt med at bevæge sig mod Real Madrids mål, så var Haaland endnu ikke gået til fyraften. Nordmanden lurede konstant i kulissen, og da der var godt og vel et kvarter tilbage af kampen testede nordmanden endnu en gang Courtois, og endnu en gang bestod den belgiske målmand testen, da han fik foden på bolden og vippede den op på overliggeren, hvor den hoppede en enkelt gang, inden den røg bagom til et hjørnespark.

Haaland formåede således ikke at gøre arbejdet færdigt for Manchester Citys vedkommende, men det gjorde Militao til gengæld, da den brasilianske forsvarsklippe, som havde haft en hård dag på kontoret, hvor han dog havde leveret en solid indsats, hoppede ind i et De Bruyne-indlæg og sendte bolden i egne netmasker.

Ancelotti rystede for alvor sin Real Madrid-pose, da han foretog en tredobbelt udskiftning med 10 minutter tilbage af kampen. Om det var den sidste rysten med posen, der gjorde det, er ikke til at sige, men de spanske gæster fik det under alle omstændigheder til at brænde på i Manchester City-feltet. Her var Real Madrids offensive udfoldelser dog også hurtigt overstået.

Selvom alt finalehåb var ude for Real Madrids vedkommende, så bankede de spanske gæster fortsat på for at få et trøstemål med hjem fra Etihad Stadium. Trøstemålet udeblev dog, og selvom Haaland måtte gå fra banen uden at score, da han blev udskiftet efter 89 minutters spil, lukkede og slukkede nordmandens erstatning, Álvarez, til gengæld på Etihad Stadium med sin sene scoring til 4-0.

Manchester City er dermed klar til Champions League-finalen mod Inter den 10. juni.