Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Niklas Gerster

Top 11: Guardiolas værste Champions League-exits

Reglen om udebanemål, jerndefensiver og Real Madrid. Det har været de tre største sten i skoen for Pep Guardiola, som har lidt mange smertelige nederlag i Champions League. Indkast.dk kigger tilbage på nogle af Guardiolas værste Champions League-nederlag i tidens løb.
Siden Guardiola forlod FC Barcelona har der nærmest hvilet en forbandelse over ham i Champions League. På trods af hans vilde trænerevner og de mange stjernespækkede trupper han har ledet, har han så mange gange måttet bide i græsset i Champions League.

I aften venter der nok engang en stor prøvelse for ham imod Real Madrid. City er favoritter, men kan Guardiola mon langt om længe ryste forbandelsen af sig? Du gives her et overblik, over de mange Champions League-forbandelser hos Guardiola i tidens løb. Listen er udarbejdet hos Goal.com:

11. 2013/14-sæsonen: Elimineret i semifinalen af Real Madrid
Dette var Guardiolas første sæson i trænersædet i Bayern München. Her havde han en fantastisk start, og kørte en såkaldt ”Double” hjem hos de tyske giganter, da han både vandt det tyske mesterskab og den tyske pokalturnering. Men Real Madrid som så mange gange har været Guardiolas sværeste forhindring, ekspederede Bayern ud i semifinalen. Tyskerne tabte ellers kun knebent med 1-0 i Madrid, men blev efterfølgende banket 4-0 i egen hule.

10. 2014/15-sæsonen: Elimineret i semifinalen af FC Barcelona
I denne sæson var det nok engang på målstregen, at Guardiolas tropper røg ud. Denne gang var det hans tidligere arbejdsgiver fra FC Barcelona, som slog ham og Bayern i semifinalen. Tyskerne tabte 3-0 i Catalonien, hvorefter de dog formåede at vinde 3-2 hjemme, men Barcelona blev finalisten og senere hen Champions League-vinderen i 2015.

9. 2020/21-sæsonen: Tabte i finalen imod Chelsea
Denne sæson er det tætteste Guardiola har været på at bryde forbandelsen med kun at have vundet Champions League med FC Barcelona. Han ledte sit Manchester City-mandskab til denne finale i Porto, og de var store favoritter. Men en skarp omstilling og et mål fra Kai Havertz sendte nok engang Guardiola i knæ.

8. 2017/18-sæsonen: Elimineret i kvartfinalen af Liverpool
Guardiolas evige managerrival i de mange Manchester City-år er Jürgen Klopp, og tyskeren kom ud som vinder i denne kvartfinale. De slog endda City ud med et brag, da Liverpool vandt begge opgør, og avancerede samlet med hele 5-1. Guardiola blev tilmed sendt tidligt på tribunen, da han modtog et rødt kort efter en fejlkendelse i det andet opgør,

7. 2015/16-sæsonen: Elimineret i semifinalen af Atletico Madrid
Det var kontrasternes møde i dette semifinaleopgør, hvor Guardiolas boldbesiddende fodboldstil mødte Diego Simeones jernforsvar. Sidstnævnte fik den taktiske overhånd i Guardiolas sidste sæson hos Bayern. Atletico Madrid vandt det første opgør 1-0, og i returen kunne Bayern ikke komme tilbage. Thomas Müller brændte et straffespark, og selvom Bayern vandt 2-1 i München, gik Atletico Madrid videre på reglen om udebanemål.

6. 2018/19-sæsonen: Elimineret i kvartfinalen af Tottenham
Dette var et af de mest medrivende dobbeltopgør i nyere tid. Tottenham trodsede alle odds, og selvom de var nede i sækken flere gange imod City, formåede de konstant at komme tilbage. City vandt 4-3 hjemme på Etihad, men da Tottenham havde vundet det første opgør 1-0, gik de også videre på reglen om udebanemål.

5. 2009/2010-sæsonen: Elimineret i semifinalen af Inter
Dette ikoniske opgør var et af de tidligste, hvori opskriften på at slå Guardiolas tiki-taka-stil blev skrevet. Jose Mourinho var manden som med sin jerndefensiv og det fantastiske omstillingsfodbold, ekspederede Guardiolas mægtige FC Barcelona-hold ud lige før finalen.

4. 2011/12-sæsonen: Elimineret i semfinalen af Chelsea
Endnu engang blev semifinalen endestationen for Guardiola i hans sidste sæson hos FC Barcelona. Roberto Di Matteo ledte sit Chelsea-mandskab til en overraskende finale. Chelsea vandt 1-0 hjemme, men kom hurtigt bagud 2-0 på Camp Nou. Men en pludselig omstilling skabte reducering, da Ramires på fornemt vis overlistede Victor Valdes med et lob. Barcelona skulle derfor op og jagte igen, men kunne ikke bryde Chelsea-defensiven ned, hvorfor Fernando Tores i stedet sendte Chelsea videre, da han scorede på endnu en omstilling.

3. 2016/17-sæsonen: Elimineret i ottendedelsfinalen af Monaco
Dette exit var også et af de grimmere for Guardiola, da de blev sendt ud af upåagtede Monaco, som dog havde stjernen Kylian Mbappé i svøb. Det blev et par målrige affære, og de defensive mangler hos Manchester City blev flere gange udstillet. De to medrivende kampe endte 6-6 samlet, og nok engang var det således reglen om udebanemål, som efterlod Guardiola søvnløs.

2. 2019/20-sæsonen: Elimineret i kvartfinalen af Lyon
Endnu et meget trist og skuffende exit fra Guardiola blev leveret imod underdoggen Lyon. Denne corona-prægede sæson gjorde, at kvartfinalen blev spillet på et tomt stadion i Lissabon. Lyon var i den hjemlige liga hele 28 point efter PSG, og derfor var det en kæmpe fadæse, at Guardiolas tropper tabte imod dem. Et nederlag som også igen satte spørgsmålstegn ved, hvorvidt Guardiola virkelig var manden, der kunne lede City til Champions League-hæder.

1. 2021/22-sæsonen: Elimineret i semifinalen af Real Madrid
Deja-vu? Ja så var de der igen. Real Madrid har stukket kniven ind hos Guardiolas mandskaber så mange gange, og sidste år var det igen den spanske storklub, der blev bødlen. City var ellers store favoritter, som de har været det så mange gange før, og længe lignede det da også, at de havde Real Madrid, hvor de ville have dem. De havde en to-måls-føring helt ind til overtiden i det andet opgør, men to lynscoringer af Rodrygo sendte opgøret i forlænget spilletid. Dette gav Real Madrid den mentale overhånd på Bernabeu, og City blev endnu engang sendt ud i mørket, da Karim Benzema scorede det afgørende mål på straffespark.

Kan Real Madrid nok engang gøre det onde ved Guardiola og City i aften, eller har de mon lært af sidste års negative erfaring?

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER