Fodbold nyheder

Danmark: Superligaen
FT
3 - 0
(3 - 0)
FC Midtjylland
Silkeborg
G. Isaksen (5), G. Isaksen (10), H. Dalsgaard (20)

FC Midtjylland kørte Silkeborg over – på 20 minutter

Af Daniel Fisker

En mareridtsstart for Silkeborg betød, at FC Midtjylland allerede havde lukket mandagens Superligakamp efter 20 minutter.
Article image
Det var en selvsikker FC Midtjylland-startellever, som mandag aften gik på banen på MCH Arena mandag aften, og selvsikkerheden gav hurtigt pote for ”Ulvene”, da de satte gang i et kontraangreb efter knap fem minutters spil. Kontraangrebet kulminerede da Oliver Sørensen forsøgte sig med et overlap, før han trykkede på aftrækkeren. Nicolai Larsen i Silkeborg-målet reddede ganske vist skudforsøget, men han gav samtidig en ripost til Gustav Isaksen, som let kunne sikre midtjyderne en hurtig føring.


Selvom der kun skulle gå fem minutter, før Isaksen var på pletten igen, kunne værterne faktisk have udbygget føringen tidligere. Der skulle dog gå fem minutter fra føringsmålet til Stefan Gartenmann forsøgte sig med et ambitiøst saksespark, inden Isaksen fik fødderne på endnu en returbold, som blev sendt i netmaskerne bag Larsen.

”Ulvene” var særdeles angrebslystne, og derfor virkede det som et spørgsmål om minutter, før FC Midtjylland-mandskabet ville sikre sig en tremålsføring. Silkeborg tilkæmpede sig dog deres første chance i kampen, som ikke var noget problem for Jonas Lössl, før den midtjyske anfører, Henrik Dalsgaard, også ville på måltavlen.

Endnu en gang var det en dødboldsituation, som fik lov at blive dødsensfarlig for Silkeborg. Dalsgaard fik således lov til at stå fuldstændig uopdækket foran Silkeborg-målet i forbindelse med en dødbold, og herfra var det ingen sag for den 33-årige venstreback at score sit første Superliga-mål i den igangværende sæson, og dermed kunne man let fristes til at tro, at kampen allerede var afgjort efter 20 minutter.

Det kom dog til at fungere bedre og bedre for de ellers hårdtprøvede silkeborgensere, som insisterede på at være tro mod deres sædvanlige spilkoncept. Det begyndte så småt at fungere for de røde gæster, da der var spillet en halv time af nedsablingen af Silkeborg, men allerede i de døende minutter af første halvleg var det som om, at gassen gik af Silkeborg-ballonen, som ikke var i nærheden af at få fuldt udbytte af deres angrebsforsøg.

Kent Nielsen havde tydeligvis ikke opgivet håbet om at få lidt med hjem fra MCH Arena. Han rystede således sin offensive pose ved at pille Søren Tengstedt, som ikke havde været en trussel mod den midtjyske defensiv i første halvleg, og erstattede ham med 20-årige Alexander Lind. Det virkede hurtigt som en god idé, da der ikke var spillet mange minutter, før Lind havde fremtvunget et frispark.


Selvom Silkeborg-mandskabet viste tænder fra anden halvlegs start, havde de midtjyske værter fortsat kampen under fuld kontrol, selvom ”Ulvene” tilsyneladende forsøgte at trække tempoet ud af kampen. Det gjaldt dog ikke Isaksen, som øjensynligt havde sat sig op efter – endnu – et Superliga-hattrick. Til gengæld blev det aldrig rigtig farligt i den anden ende af banen i den første time af kampen, hvor silkeborgenserne ikke havde præsteret et eneste skud indenfor målrammen.

Ikke desto mindre rystede Kent Nielsen sin offensive pose igen, da stadionuret nærmede sig 70 minutter. Her blev Kasper Kusk, som ellers havde gjort ivrige forsøg på at bringe Silkeborg tilbage i kampen, udskiftet til fordel for Stefan Thordarson. Det var dog ikke islændingen, men derimod Lind, som kom frem til silkeborgensernes hidtil bedste chance, som Mads Døhr Thychosen dog forpurrede med en glidende tackling i sidste øjeblik.

Isaksens udsigt til et hattrick blev dog forpurret, da der var spillet 84 minutter af mandagskampen. Isaksen blev udskiftet – og klappet fra banen – til fordel for Frederik Heiselberg, mens Silkeborg-topscoreren Tonni Adamsen måtte vige sin plads for den kun 17-årige debutant Oskar Boesen, som til at starte med havde fundet vej til Silkeborgs sygdomsramte udskiftningsbænk, men altså også nåede at få debut.

De sidste minutter af kampen blev for begge mandskabers vedkommende brugt til at spille bolden rundt – og få tiden til at gå. Gnisten i kampen var slukket og volumen var skruet ned, hvorfor stadionspeakeren på MCH Arena havde frit spil til at udråbe Isaksen til Kampens Spiller.Mere om kampen

Mere om holdene

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik