Fodbold nyheder

Hollandsk legende om Van Dijks lederevner: Han skaber kaos - for holdet

Af Emil Sinkjær

Virgil van Dijks lederegenskaber er blevet betvivlet af Marco van Basten, der siger, at forsvarsspilleren "skaber kaos" for det hollandske hold.
Article image
Selvom Holland fik en komfortabel 3-0-sejr over Gibraltar i Euro 2024-kvalifikationen mandag, var den hollandske legende Van Basten stadig ikke over 0-4-nederlaget til Frankrig tre dage tidligere og udpegede Virgil Van Dijk til kritik. Liverpool-stjernens nye forkærlighed for at "lave støj" i stedet for at uddele "klare" instruktioner til sine holdkammerater har været en stor kilde til frustration for Van Basten, der har udtrykt tvivl om hans evne til at lede landsholdet.


- Han larmer, men han siger ikke noget. Han er ikke tydelig. En god kaptajn tænker højt, gør det klart hvad der foregår. Han bliver en mellemting. Han skaber kaos. Det fører til misforståelser. Det er det, man som kaptajn skal forhindre, sagde Van Basten til Ziggo Sport.

- I omklædningsrummet er han god, fodbold taktisk og teknisk er han ikke. Du har brug for en anden herre på banen. Dette har at gøre med lederskab. Han larmer, men han siger ingenting. Det er sandt. Dette er i dig. Dette er at ville vinde for enhver pris.

Da Van Dijk blev bedt om at svare på Van Bastens kommentarer efter Gibraltar-kampen, sagde han til Ziggo Sport:

- Det er ikke brugbart for mig. Alle har lov til at have deres egen mening i disse dage. Satte jeg barren urealistisk højt? Hvordan er det muligt? Det var aldrig perfekt, konsekvent er det rigtige ord. Vi har haft stor succes med holdet. Fodboldspillere, de ved det bedre end nogen anden, at vi har høje toppe og dybe nedture. Det er helt normalt, at du ikke altid kan spille godt.

Mere om Virgil van Dijk

Mere om Liverpool

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik