Kent Christensen

Kimmich giver sin version af, hvad der skete med Nagelsmann

For to dage siden blev Julian Nagelsmann fyret – efter at have stået i spidsen som cheftræner for Bayern München i knap to år.
Bayern München har spillet en nogenlunde forventelig sæson, da de stadig spiller med i toppen om Bundesliga-titlen – dog med et points afstand til Dortmund på førstepladsen. Den tyske storklub er samtidig at finde på listen over potentielle Champions League-vindere, efter at have vundet første knockoutrunde over Paris Saint-Germain. Derudover er DFB-pokalen stadig inden for rækkevidde.

Det har dog tilsyneladende ikke været nok for bestyrelsen i Bayern München, som for to dage siden valgte at fyre deres unge 35-årige tyske talenttræner, Julian Nagelsmann, hvilket har fået fodboldfans verden over til at spekulere i, hvad der mon har skyldtes den chokerende fyring. Er det manglende sejre? Manglende opbakning fra omklædningsrummet eller noget helt tredje? – Det giver deres 28-årige erfarne midtbanespiller, Joshua Kimmich, et bud på i et interview med den tyske TV-kanal, ZDF:

- Årsagen er ikke, at konstellationen mellem træneren og holdet var holdt op med at fungere (det var ellers argumenterne for en fyring fra Bayern München-bestyrelsen). Årsagen er, at vi har vundet få kampe, vi har ikke haft succes nok. Vi er stadig i live i alle turneringer, men man har set, at vi i Bundesligaen ikke har spillet godt. Ud af ti kampe har vi vundet fem. Men træneren havde ikke mistet sit omklædningsrum. Jeg har oplevet flere trænerskift, men det er ikke sådan, at vi så det komme i omklædningsrummet, fordi spillerne var utilfredse.