Fodbold nyheder

OFFICIELT:
Sviatchenko skifter til staterne

Af Christian Bang Jensen

FC Midtjylland bekræfter, at de har solgt Erik Sviatchenko til amerikanske Houston Dynamo
Article image
Ritzau Scanpix
Synonymet med FC Midtjyllands forsvar, Erik Sviatchenko, er fredag aften blevet solgt til den amerikanske MLS-klub Houston Dynamo. Det bekræfter klubben på sin hjemmeside.
– Erik er en kæmpe kapacitet i FC Midtjylland. Han har repræsenteret os i mere end 300 kampe og forstår om nogen, hvad klubbens fundament og værdier er bygget på. Erik har haft lyst til et eventyr, og er nu blevet tilbudt en mulighed, der er god for både ham og FC Midtjylland, hvorfor vi har valgt at imødekomme det ønske, fortæller sportschef Svend Graversen og fortsætter:

– Vi har ikke ønsket at stå i vejen for Erik, som har gjort så meget for FC Midtjylland i sine to perioder i klubben. Han har været med til at vinde fem pokaler og spillet os i fire europæiske gruppespil. Der venter Erik og hans familie et eventyr i USA, og vi glæder os til at følge ham.

Erik Sviatchenko fik debut hos de sorteklædte ulve i 2009 efter at have kæmpet sig hele vejen op igennem akademiet på heden. Det er derfor en stor klubmand, som siger farvel til MCH Arena.

– FC Midtjylland er mit hjem. Det er her, jeg er vokset op og har været, siden jeg var 14 år. Nu står jeg her som 31-årig og skal igen ud på udebane. Jeg har en følelse af, at to år i udlandet er for lidt, og jeg kan mærke en trang efter at prøve mig af i uvante rammer igen. Det er noget, jeg har haft mulighed for flere gange siden 2018, men jeg har altid accepteret, at en handel skal komme alle parter til gode, og det gør den så nu, udtaler Erik Sviatchenko.


Skiftet kommer ikke på det bedste tidspunkt for FC Midtjylland. For første gang har klubben misset mesterskabsspillet i Superligaen, og med Thomas Thomasberg som nyudnævnt træner står klubben over for et aldeles anderledes forår, end man havde regnet med i Herning og Ikast.

– Lige nu er vi et sted, hvor der skal skabes et nyt fundament som klub. Vi har kæmpet med tingene, og selvom der har været nogle store højdepunkter i Europa, havde jeg naturligvis ønsket, at mit skifte fandt sted på et tidspunkt, hvor alt var godt, afslutter Erik Sviatchenko, der ikke når at få et farvel med hjemmebanepublikummet i denne omgang.

– Det her er et farvel til en stor leder, men vi har en klar forventning om, at vi igen vil se ham i FC Midtjylland i fremtiden, afslutter Svend Graversen.

Erik Sviatchenko har vundet tre danske mesterskaber, to pokaltitler og spillet i alt 325 kampe for ulvene, hvilket er næstflest i klubbens historie.

Houston Dynamo har spillet tre kampe i denne MLS-sæson med én sejr og to nederlag til følge

Mere om Erik Sviatchenko

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik