Fodbold nyheder

Døren er åben for Messi

Af Christian Bang Jensen

Lionel Messi tilbage i Barcelona-truppen er ikke et umuligt scenarie i den kommende sæson. Præsident Joan Laporta holder døren åben for den argentinske verdensmester.
Article image
I sommeren 2021 var det med tårer i øjenkrogene hos såvel fans og journalister, samt nuværende og tidligere medspillere, da FC Barcelonas og Lionel Messis veje skiltes. Selv argentineren brød sammen, da det blev officielt, at den catalanske klub ikke havde økonomisk råderum til at forlænge kontrakten med stjernespilleren.


I to år har man skulle vænne sig til tanken om, at Lionel Messi spiller fodbold i Paris Saint-Germain, og at Barcelonas offensiv ofte består af spillere som Ferran Torres, Raphinha og Robert Lewandowski.

Men med en kontrakt, som udløber til sommer, og et underligt forløb i den franske topklub, der aldrig for alvor er kommet udover rampen med Kylian Mbappe, Neymar og Lionel Messi, begynder spekulationerne om et muligt comeback til Barca at blive mere og mere sandsynligt. Og ”Blaugrana”-præsident Joan Laporta holder døren helt åben for den argentinske verdensmester.

- ”Leo” ved, at han er i vores hjerter og er en del af vores kultur. Da jeg kom til som præsident, blev jeg nødt til at træffe en beslutning, som jeg ikke ønskede at træffe. Jeg vil gerne finde en måde, hvor vi kan forbedre (Lionel) Messis forhold til FC Barcelona. Jeg ved ikke, hvad der kan ske, men døren er altid åben for ham, siger Joan Laporta til goal.com.

Ifølge transferjournalisten Gerard Romero er Lionel Messi ikke længere interesseret i at forlænge kontrakten med Paris Saint-Germain. Også Lionel Messis familiære forhold peger på en retur til den catalanske storby. Konen Antonela Roccuzzo og børnene Thiago, Mateo og Ciro har ifølge mediet El Nacional, tidligere presset på for at vende ”hjem” til Barcelona, hvor vennerne bor.

Joan Laporta har dog stadig et par udfordringer, der skal løses, før et Messi-comeback kan blive en realitet. Først skal FC Barcelona klare sig ud af Negreira-skandalen, der i værste fald kan betyde tvangsnedrykning.


Dernæst skal klubbens økonomiske situation blive mere stabil. Klubben skal forud for næste sommer spare mere end 1,5 milliarder kroner, hvis de ønsker at hente spillere ind. Så sent som i denne uge har Barca været nødt til at skrive stortalentet Gavi ud af førsteholdstruppen for at få lønrammerne til at hænge sammen i denne sæson. På affyringsrampen står spillere som Frenkie de Jong, Jordi Alba og Sergio Busquets.

Mere om Lionel Messi

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik