C. Adams (46), T. Walcott (77), J. Ward-Prowse (90)
P. Porro (45), H. Kane (65), I. Perišić (74)
Kent Christensen

Favoritdræberne stjal point fra Tottenham

Et målrigt opgør på St Mary’s Stadium kulminerede i en pointdeling i kampens sidste minutter.
Når man kigger på Premier League-tabellen og ser forskellen mellem placeringerne på de to hold, så var der ingen tvivl om, at Tottenham som udgangspunkt måtte anses som værende favoritter forud for opgøret. Det var dog værd at bemærke, at Southampton gennem hele sæson har høstet de fleste af deres point mod tophold som Tottenham.

Det gjaldt derfor om ikke at hvile på laurbærrene for den hvide londonklub, som skulle forsøge at hente tre vigtige point i kampen om at opnå Champions League-kvalifikation gennem Premier League.

Kampen startede noget foruroligende for udeholdet, da Richarlison allerede efter fem minutter måtte udgå fra kampen grundet en skade, og der gik ikke længe før Southampton også måtte ty til udskiftningsbænken, da deres 23-årige ghaneser, Mohammed Salisu, ligeledes måtte udgå med en skade i det ottende minut.

En noget hektisk start på kampen førte dog ikke til nogle mål før det sidste minut i første halvleg, hvor Tottenham endelig fik hul på bylden, da Son lagde en flot aflevering på tværs til Pedro Porro, som bankede bolden i nettet til en 0-1-føringen inden halvlegen blev fløjtet af.

Anden halvleg var knap nok startet før Theo Walcott sendte en fremragende aflevering ind til Che Adams, der med et præcist skud udplacerede målmanden og udlignede for hjemholdet til 1-1. Jævnbyrdigheden var ikke til at tage fejl af, og det viste sig også i kampstatistikerne, der viste at målforsøg og boldbesiddelse i høj grad fulgtes ad for de to hold.

Det varede dog ikke længe før den altid målfarlige Tottenham-angriber, Harry Kane, sendte bolden i kassen og bragte sit hold foran med 1-2, da han efter et højt indlæg satte hovedet på bolden og scorede sit 21’ende mål i nuværende Premier League-sæson.

Blot ti minutter efter udbyggede gæsterne fra London føringen til 1-3, da Ivan Perisic bragede bolden fra kanten af feltet og scorede et flot mål, der gav et godt udgangspunkt for resten af kampen – glæden var dog kort, for blot to minutter efter det flotte Perisic-mål reducerede Southampton til 2-3, efter tumult i feltet, hvor Theo Walcott kom umarkeret til bolden og scorede sikkert for hjemmeholdet.

Kampbilledet forblev nogenlunde det samme, da begge hold på skift var dominerende på bolden og desperat forsøgte at sende bolden i kassen, så man kunne hente vigtige point i kampen om henholdsvis Champions League-pladser og undgåelse af nedrykning.

Med fem tillægsminutter og et højt Southampton-pres var det svært for Tottenham at forsvare deres 2-3-føring til sidste dommerfløjt, og i det 91’ende minut fik hjemmeholdet tildelt et straffespark som følge af farligt spil fra Pape Matar Sarr.

James Ward-Prowse stod for sparket, og han lykkedes med at holde hovedet koldt, da han med et ustoppeligt skud fra straffesparkspletten sendte bolden op i øverste højre målhjørne og udlignede til 3-3.

Southampton holdt stand og det blev i sidste ende til en pointdeling og endnu et ’favoritdræberresultat’ fra Premier Leagues bundprop, der stjal point fra Tottenham, som nu må vente og se, om Newcastle kan overhale dem på fjerdepladsen, da de har spillet to kampe færre.