Anders Mathiasen

AC har taget alle med storm: Mest pasningssikre spiller i Barcelona

Den danske forsvarsspiller imponerer i det spanske
Siden skiftet til FC Barcelona har danske Andreas Christensen for alvor sat sit klare aftryk på Barca-holdet, hvor danskeren er fast mand i det centrale forsvar. På bolden er AC suveræn, og i truppen er han den mest pasningssikre af alle.

Efterhånden som sæsonen er skredet frem, har Andreas Christensens rolle på Barcelona-holdet vist sig som umådelig vigtig. Xavi har stor tiltro til danskeren efter en lang periode med tårnhøjt bundniveau, og specielt Christensens kvaliteter på bolden giver en masse til cataloniernes spil.

Rent statistisk træder Andreas Christensens kvaliteter og rolle på holdet også tydeligt frem. I La Liga-sæsonen er han indtil videre den Barca-spiller med den højeste pasningssikkerhed på 93,6% ud af de 1.015 afleveringer, som danskeren i alt har lavet.

På en andenplads over de mest pasningssikre på Barca-holdet er i øvrigt Frenkie de Jong, der ligger på 90% med 1.366 afleveringer i alt.

Efter Andreas Christensen og Frenkie de Jong kommer Jules Koundé på 89,1%, Pedri på 88,5% og Sergio Busquets på 88,4%. De fem er samtidig de eneste Barca-spillere, der har rundet 1.000 pasninger på dette tidspunkt af sæsonen.