Fodbold nyheder

Europa: Champions League
FT
3 - 0
(1 - 0)
Napoli
Frankfurt
V. Osimhen (45), V. Osimhen (53), P. Zieliński (64)

Napoli og Osimhen tromler videre

Af Tobias Bundgaard Christensen

Et tamt Frankfurt-mandskab blev kørt over af Napoli, som afgjorde kampen, før den nåede at blive spændende.
Article image
Onsdag aften tog Napoli imod Eintracht Frankfurt på Stadio Diego Armando Maradona i returopgøret af 1/8-finalen i Champions League. Med et 2-0-resultat i Napolis favør så det ud til at blive en svær aften for Frankfurt. Op til kampstart var der uroligheder i Napoli. 600 Frankfurt-ultras skabte ballade i bybilledet, hvor de var i slåskamp med politiet. Før kampstart kom der heldigvis styr på situationen, og kampen blev ikke påvirket af hændelserne.


Det var et svækket Frankfurt-mandskab uden danske Jesper Lindstrøm og Randal Kolo Muani, der skulle forsøge at hive et resultat med hjem. I Napoli-lejren var der ingen slinger i valsen. Med 18 point ned til Inter i Serie A er mesterskabet så godt som i hus. Derfor var det et tydeligt selvsikkert hold, som tog imod Frankfurt.

Efter en første halvleg uden de største højdepunkter så det længe ud til, at pausestillingen ville være 0-0. Dette var brandvarme Victor Osimhen dog ikke indstillet på. Lige før pausen lagde Matteo Politano helt uforstyrret en høj bold ind i feltet mod Osimhen. Det eksekverede nigerianeren på fineste vis ved at svæve højt og heade bolden over i det lange målhjørne. Opdækningen fra Frankfurt-forsvaret var ikke eksisterende. Det var en graverende fejl at give så meget plads til en mand i den form.

Der skulle ikke gå længe, før anden halvleg var blæst i gang til, at bolden igen lå i nettet. Det georgiske stjernefrø, Khvicha Kvaratskhelia, lagde en diagonal til Matteo Politano, som puffede den videre til Giovanni Di Lorenzo. Fra baglinjen fandt han Victor Osimhen, som bare skulle sætte foden på. 2-0. Et vaskeægte holdmål fra et yderst velspillende og effektivt Napoli-hold.

Victor Osimhen har med en imponerende forårssæson tiltrukket sig interesse fra stort set alle tophold rundt omkring i Europa. Med endnu en brandpræstation blev denne interesse næppe mindre. Senest har Osimhen været rygtet til PSG. Flere Premier League-klubber har også meldt deres interesse.

Efter 62 minutters spilletid nedlagde Frankfurts Djibril Sow Piotr Zieliński i feltet. Der var ikke meget tvivl hos dommeren, Anthony Taylor, som pegede på pletten med det samme. Piotr Zieliński tog sig selv af straffesparket, og han sendte den stensikkert midt ind i målet bag Kevin Trapp, som blev sendt til højre side af målet.


Efter 3-0-målet blev klasseforskellen for alvor tydelig. Det blev dødsstødet til kampen. Frankfurt-mandskabet havde ingen interesse i at løbe ind i en øretæve. Dermed kunne Napoli cruise sig til en samlet 5-0-sejr, og de kan nu glæde sig til lodtrækningen til kvartfinalerne på fredag.

Mere om kampen

Mere om holdene

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik