Everton
B. Saka (40), Martinelli (45), M. Ødegaard (71), Martinelli (80)
Andreas Wohlers-Herbert

Arsenal tog revanche mod Sean Dyche og Everton på Emirates

Everton med Sean Dyche ved roret slog i starten af februar Arsenal på Goodison Park, men i aften på Emirates var det de røde fra London, der trak sig sejrrigt ud.
Der var lagt op til en kamp mellem to vidt forskellige fodboldfilosofier, da Sean Dyche og hans Everton-hold var besøg på Emirates for at møde Mikel Artetas Arsenal. Lige fra kampens start stod det klart, at Arsenal skulle finde på noget særligt for at bryde igennem Evertons jerndefensiv.

De første 40 minutter af kampen gik, uden at nogle af holdene kom til de helt store muligheder. Everton havde en enkelt lovende situation, som dog blev stoppet af en velspillende Gabriel i Arsenal-forsvaret. Det var også helt tydeligt, at Everton ville trække tempoet ud af kampen, og der blev allerede fra første fløjt brugt godt med tid, hver bolden var fløjtet død.

Men efter 40 minutter skete der endelig noget. Oleksandr Zinchenko fandt Bukayo Saka med en smart aflevering ind i Evertons felt, og den engelske landsholdsspiller tog et enkelt træk, før han med sit svage højreben hamrede bolden op over en chanceløs Jordan Pickford i målet.

Bare fem minutter senere skulle der så igen være problemer i Everton-forsvaret. Idrissa Gueye mistede overblikket på kanten af eget felt, og det reagerede Bukayo Saka på, der pillede bolden fra Everton-manden. Den engelske kantspiller prikkede bolden videre til Gabriel Martinelli, der alene med målmanden sikkert sparkede Arsenal foran med 2-0. Målet blev i første omgang annulleret for offside, men efter et VAR-gennemsyn blev målet alligevel anerkendt. Dermed gik ”The Gunners” til pause med en føring på 2-0.

Fra anden halvlegs start var der kun et hold på banen. Arsenal dominerede fuldstændig boldbesiddelsen, og Premier Leagues førerhold kvalte kampen. Det blev også til en 3-0 scoring fra ”The Gunners”, hvor Leandro Trossard lagde bolden på tværs i feltet til en helt fri Martin Ødegaard, der ganske nemt sparkede bolden i kassen.

Efter scoringen kollapsede Everton, og Arsenal havde flere kæmpe muligheder for at udbygge føringen. Ydmygelsen skulle da også blive total, da Eddie Nketiah fandt Gabriel Martinelli lige inde foran Jordan Pickfords mål, hvorefter brasilianeren stille og roligt prikkede bolden ind i mellem Everton-keeperens ben til cifrene 4-0.

Dominansen fortsatte resten af kampen, men der blevet ikke scoret yderligere. Dermed ender kampen med en særdeles velfortjent Arsenal sejr på 4-0.