M. Rashford (52)
Kent Christensen

Underholdende kamp endte uafgjort på Camp Nou

Der var lagt op til en ægte fodboldklassikker, da Manchester United gæstede Camp Nou og FC Barcelona i første del af sekstendelsfinalen – to fodboldgiganter, der ellers oftest har tørnet sammen i Champions League.
Inden kampen begyndte havde mange neutrale tilskuere nok forventet og/eller frygtet en låst kamp, hvor ingen af holdene rigtig ville turde at satse det helt store på offensivt spil, der kunne skabe et hav af målchancer – det viste sig dog fra kampens start, at begge hold turde at satse offensivt, og spillet kørte oftest i et højt tempo, som kunne skabe målchancer i begge ender.

Efter en god periode for FC Barcelona med boldbesiddelsesovertag, fik Manchester United i det 28’ende minut deres første store målchance, da Wout Weghorst løb på en løs bold dybt inde i Barcelonas felt – her affyrede den 30-årige hollænder et hårdt skud, som den sikre keeper, Marc Andre ter Stegen, redede med lethed.

Den erfarne tyske målmand, Marc Andre ter Stegen, var endnu engang garant for en verdensklasse redning, da han i det 33’ende minut afværgede Marcus Rashford i at score for fjerde kamp i træk. Begge hold formåede at kæmpe sig langt op ad banen, hvor de i perioder så ud til at være tæt på at sikre sig kampens første mål, men stillingen i første halvleg forblev 0-0.

FC Barcelona startede anden halvleg med højt tempo og fokus fremad banen, og det kulminerede allerede efter fire minutter i et føringsmål til 1-0, da Marcos Alonso fik sat hovedet på bolden efter et flot sparket hjørnespark – det blev et sikkert hovedstødsmål, der sendte hjemmeholdet i front.

Blot tre minutter efter svarede Manchester United igen, da Fred lagde en perfekt stikning til Marcus Rashford som sikrede sig endnu en scoring ved et flot sparket skud fra en spids vinkel. Anden halvleg var altså for alvor sparket i gang med højintenst spil og to mål på mindre end ti minutters spil.

Marcus Rashford blev igen hovedarkitekten bag Manchester Uniteds 1-2-føringsmål, da han efter et hjørnespark tog et flot træk forbi en forsvarsspiller og sendte en lovende aflevering ind i Barcelonas felt, der uheldigvis havnede for fødderne af Jules Kounde, som sendte et selvmål i nettet.

Anden halvleg blev ved med at give mål, og i det 75’ende minut var det Raphinha, der forsøgte sig med et indlæg ind til FC Barcelonas målmaskine, Robert Lewandowski, der lignede målscoreren til 2-2-målet, men i virkeligheden blev det Raphinha, der fik æren af udligningsmålet, da bolden ikke rørte den målfarlige polak.

De sidste ti minutter stod på grænseløs pres på Manchester Uniteds banehalvdel, og det lignede længe, at FC Barcelona skulle gå sejrrigt ud af opgøret – mest nævneværdige chance var da Casemiro var millimeter fra at sende bolden i eget mål, efter et indlæg dybt inde i Uniteds felt. Kampen endte dog uafgjort, og der er for alvor lagt op til et brag af en sekstendelsfinale, når FC Barcelona skal gæste ’de røde djævle’ på Old Trafford i næste uge.