Fodbold nyheder

Rygte:
Qatar Sports Investments er blevet godkendt til at købe Manchester United

Af Christian Bang Jensen

Ifølge Daily Mail, har UEFA givet Qatar Sports Investments lov til at byde på Manchester United.
Article image
Siden 2005 har Manchester United været ejet af den amerikanske Glazer-familie. I 2022 begyndte de første rygter om et forstående salg dog at florere, og siden har der været spekuleret i, hvem der har midlerne til at overtage fra Glazer-familie.


Tidligere har et saudiarabiske ejerskab været på tale, men ifølge Daily Mail, har UEFA nu givet Qatar Sports Investments lov til at byde på Manchester United. Qatar Sports Investments ledes af Nasser Al-Khelaifi, der i forvejen ejer Paris Saint-Germain, og derfor var der store spekulationer om, hvorvidt Qatar Sports Investments kunne få tilladelse fra det europæiske fodboldforbund til at købe Manchester United, da det potentiel kunne udgøre en interessekonflikt, hvis de Manchester United og Paris Saint-Germain skulle møde hinanden i en europæiske turnering.

Qatar Sports Investments skal leve op til flere krav fra UEFA for at de vil tillade gruppen at købe ”De Røde Djævle”. Det vigtigst krav er, at de to klubber skal opereres af to forskellige organisationer med forskellige bestyrelser og forskellige virksomhedsstrukturer, som man eksempelvis har set med de Red Bull-ejede klubber RB Leipzig og RB Salzburg.

Tilladelsen fra UEFA er dog ikke den eneste Qatar Sports Investments skal skaffe sig for at kunne købe Manchester United. Premier League er et ”lukket system” uden for det engelske fodboldforbund FA, hvor klubejerskabsskifter skal godkendes af de øvrige medlemmer af ligaen, og det kan være en længere varig proces, hvor mange sten skal vendes. Dette så man blandt andet, da Newcastle i foråret 2022 blev solgt til den saudi arabiske ”Public Investment Fund” med kronprinsen Mohammed bin Salman som frontfigur.

Foruden interessen fra de rige arabiske oliestater kan Manchester United også ryge på engelske hænder, da kemikalieproduceten Ineos’ ejer (der blandt andet også står som storinvester for det store britiske cykelhold af samme navn og Mercedes i Formel 1), Sir Jim Ratcliffe, har meldt sig på banen.
Den engelske storklub er værdisat til 42 milliarder kroner.

Mere om Manchester U

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik