Emil Sinkjær

Manchester City sigtet for adskillige financielle regelbrud

Manchester City er blevet sigtet for adskillige brud på Premier Leagues økonomiske regler efter fire års efterforskning.
Manchester City har vundet fire Premier League-titler i de sidste fem år, med store udgifter på Etihad Stadium, der gør det muligt for Pep Guardiolas hold at forblive konkurrencedygtig på flere fronter. Sheikh Mansour er manden, der fortsætter med at finansiere alt i City, hvor milliardærejeren har pumpet betydelige midler ind i klubben på og uden for banen i løbet af sit 14-årige ejerskab.

Premier League har holdt et vågent øje med bøgerne i City, og det blev besluttet, at der nu skal handles, efter at et hidtil uset antal overtrædelser blev opdaget.

Premier League har i en udtalelse på organisationens officielle hjemmeside sagt:

- I overensstemmelse med Premier League-regel W.82.1 bekræfter Premier League, at den i dag har henvist en række påståede overtrædelser af Premier League-reglerne fra Manchester City Football Club til en kommission i henhold til Premier League-regel W.3.4.

- Kommissionerne er uafhængige af Premier League og medlemsklubberne. Kommissionens medlemmer udpeges af den uafhængige formand for Premier Leagues særlige retsinstans i overensstemmelse med Premier League-reglerne W.19, W.20 og W.26. Sagen for Kommissionen vil i overensstemmelse med Premier League-regel W.82 være fortrolig og hørt for lukkede døre. I henhold til Premier League-regel W.82.2 vil Kommissionens endelige udmelding blive offentliggjort på Premier Leagues hjemmeside. Denne bekræftelse er foretaget i overensstemmelse med Premier League-regel W.82.1. Premier League vil ikke komme med yderligere kommentarer til denne sag indtil videre.

City venter nu på at finde ud af, hvilken handling, hvis nogen, der vil blive taget mod dem, med Guardiolas hold tilbage i jagten på Premier League, FA Cup og Champions League-titler i 2022-23. Fodboldfinansieringseksperter har påpeget, at ingen straf kan udelukkes på dette tidlige tidspunkt.