Fodbold nyheder

Fra Football Manager til succestræner:
Englænder har taget europæisk topliga med storm

Af Andreas Wohlers-Herbert

Den belgisk fødte englænder Will Still har siden oktober 2022 været træner i den franske Ligue 1 klub Reims. Han er kun 30 år, har ingen tidligere cheftrænererfaring og så har han stadig til gode at tabe sin første kamp i spidsen for Reims.
Article image
Will Still tog over som træner i Reims i oktober 2022, efter at den franske klub fyrede spanske Oscar Garcia. Siden da er det blevet til seks sejre og seks uafgjorte for den nye chef, der har gjort sig bemærket på flere måder, siden han overtog jobbet.


Will Still havde selv en karriere som spiller, men valgte tidligt at fokusere på den mere taktiske del. Han fandt hurtigt ud af, at han var mere interesseret i at træne fodboldspillere, end selv at spille. Den åbenbaring kom blandt andet til ham gennem spillet Football Manager, som han selv siger var med til at vække trænerambitionerne i ham.

Det er senest lykkedes den engelske træner at hente et point på Parc Des Princes mod mægtige PSG, hvor passionen for trænergerningen skinnede igennem hos Will Still, der efter slutfløjtet, sammen med resten af bænken, gik fuldstændig jubel-amok.

Og det er bestemt ikke kun englænderen, der er glad for sit job i Reims. Den franske klub må tilsyneladende også være yderst tilfredse med deres unge træner, da klubben i øjeblikket må betale en bøde på omkring 200.000 kroner, hver gang de stiller til kamp med Will Still siddende på bænken. Det er nemlig ifølge reglerne i Ligue 1 forbudt for klubberne at have en cheftræner, der ikke besidder en UEFA-A trænerlicens, og sådan en har den unge Will Still ikke endnu.

Mere om Reims

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik