Andreas Wohlers-Herbert

River Plate tjener trecifret millionbeløb på britisk rekordkøb

Da Chelsea tirsdag aften sikrede sig argentinske Enzo Fernández, var det ikke kun Benfica, der modtog en ordentlig pose penge. Det gjorde argentinerens tidligere klub River Plate nemlig også.
Enzo Fernández skiftede i går aftes til engelske Chelsea for små 900 millioner kroner, hvilket er ny rekordsum i Premier League. Men det var ikke kun Benfica, hvor Chelsea hentede argentineren, der var glade for den handel.

Den argentinske midtbanedynamo spillede nemlig tidligere i River Plate, og de havde sørget for, at havde en videresalgsklausul stående i landsholdsspillerens kontrakt. Den er de nok glade for, at de fik med i kontrakten, da de sendte Enzo Fernández til Portugal, for den klausul har nemlig lige sikret River Plate en sum på omkring 280 millioner kroner.

Dette er et gigantisk beløb for en klub som River Plate, og kuriøst nok er det også en ny transferrekord for den argentiske storklub, hvis tidligere største salg var Javier Saviola, der skiftede til FC Barcelona for lige knap 250 millioner kroner i 2001.

Enzo Fernández´ karriere har buldret afsted, siden sommeren 2022, hvor han skiftede til Benfica. Siden da er det blevet til VM-guld med Argentina, en pris som turnerings bedste unge spiller og nu også en rekordtransfer til kæmpeklubben Chelsea.