Daniel Fisker

WREXHAM A.F.C. – Hverdag i en lille Hollywood-klub

Hverdagen har indfundet sig i den lille klub Wrexham, som i november 2020 fik et nyt og prominent ejerskab – og øjne fra overalt i verden rettet mod sig.
Der er givet vis altid solskin Philadelphia, og der er langt fra USA og Hollywood-stemning til Wrexham i det nordlige Wales, men i november 2020 købte Rob McElhenney og Ryan Reynolds den lille fodboldklub Wrexham A.F.C., som slår sine folder i den femtebedste række i engelsk fodbold – den såkaldte National League.

Ejerduoen fra Hollywood overtog klubben, som hører hjemme på verdens ældste fodboldstation, og samtidig begyndte de mange kameraer at indfinde sig i det hidtil oversete hjørne af Wales. Den erklærede målsætning har fra starten været oprykning fra National League til League Two, og det var lige ved at lykkes i 2021/22-sæsonen.

Til gengæld blev Wrexham-spillerne i den grad en oplevelse rigere, da Wrexham nåede til finalen i den såkaldte FA Trophy-pokalturnering og derfor skulle spille på Wembley Stadium foran godt og vel 46.000 tilskuere – heriblandt klubbens nye ejere, David Beckham og Will Ferrell.

FA Trophy-finalen endte ganske vist med et smalt nederlag til Bromley, men en ny fremtid – med pomp, pragt og rullende kameraer – havde set dagens lys i Wrexham, hvilket også blev bemærket af Wrexham-angriberen Paul Mullin.

- Til at starte med var det en lille smule anderledes. Man træder ud af omklædningsrummet, og der er kameraer. Sommetider, når ejerne kommer herover, er der en smule hysteri rundt omkring. Det er til tider kaotisk, men det er noget man nyder som spiller, udtaler Paul Mullin ifølge GOAL.

- Man går på arbejde hver dag, og det er spændende, når der sker noget nyt. Vi bliver introduceret for ting, som mennesker aldrig kunne tro, at de ville blive introduceret for.

- Det er fornøjeligt, og ejerne får os altid til at føle os så komfortable som muligt. Når vi har brug for dem, er de der, og det er fantastisk at spille for dem.

Mullin sluttede sig til Wrexham i sommeren 2021, da Reynolds og McElhenny havde meldt deres ankomst, og han blev Wrexhams hidtil største forstærkning. Han tog således turen fra League Two, hvor han netop var blevet topscorer i Cambridge-trøjen, ned i National League, og her har han haft kameraer rettet imod sig, siden han satte sin underskrift på den treårige kontrakt.

Det har været nødvendigt for den 28-årige angriber at vænne sig til livet på lærredet, da Welcome to Wrexham opnåede tårnhøje seertal på serien, som herhjemme kan ses på streamingtjenesten Disney+.

- Den dag, hvor jeg underskrev kontrakten, ankom jeg til klubben, og der var et kamerahold til at filme det, så jeg tænkte ”wow”, og jeg vidste ikke, hvad der foregik. Men de lader dig vide med det samme, at de er rigtig gode. Kameraholdet spørger dig, hvornår det passer, at de kommer og filmer en lille smule derhjemme.

- De har altid været så forstående for, at vi alle sammen har børn og familier, så det handler om, hvornår vi er i stand til at medvirke i ting. Det er fantastisk at være en del af, fordi det er sjovt og anderledes. Det er ellers ikke noget, der sker hver dag.

- Man går ind, spiller fodbold og tager hjem. Det er, hvad der plejede at være normalt, men nu er det blevet normaliseret. Det er en stor del af, hvad klubben prøver på – at vokse til et verdensomspændende brand.

Selvom fokusset på Wrexham A.F.C. godt kan virke lidt overdrevet, hvis man tager klubbens foreløbige størrelse i betragtning, så tager Mullin opmærksomheden om en selvfølge og med ophøjet sindsro – selvom Wrexham endnu ikke spiller Premier League-fodbold.

- Folk ser det af og til som en ekstra fornøjelse, når man er badet i rampelyset, men hvis man vokser op som fodboldspiller og ikke ønsker at spille på toppen, var man ikke blevet fodboldspiller.

- Når man vokser op som fodboldspiller, er der en chance for, at man når hele vejen til toppen. Vi har ikke spillet i Premier League, og vi spiller, hvor vi spiller, så det er noget, som alle på et tidspunkt i deres liv har haft ambitioner om – om end ikke i Wrexham og på dette tidspunkt i vores karreirer, men det er rigtig sjovt.

Den store opmærksomhed er dog ikke lutter Hollywood-lagkage, når man er en til tider frustreret sportsmand, men Mullin slår dog fast, at Wrexham-projektet overordnet set er sjovt at være deltager i.

- Når man taber en kamp, så er det sidste, man ønsker at se, et kamera i omklædningsrummet, og du er nødt til at sige til kamerafolkene, at de skal gå, fordi du kommer til at sige ting, som du ikke ønsker skal med i serien, men det er sjovt.

- Det lettere af og til på presset, at man kan tale med kamerafolkene om andet en fodbold. Livet kan være hårdt, uanset hvem du er, og hvad du laver. Bare det at have nogen at tale med. De stiller spørgsmål, og man taler derudaf. Man sidder der måske i en halv time, og i sidste ende har man ikke sagt noget, som kommer med i dokumentaren.

Den personlige involvering adskiller tilsyneladende Wrexham fra de andre, amerikanskejede klubber, som befinder sig højere oppe i den engelske fodboldfødekæde – såsom Liverpool, Manchester United og Chelsea. Mullin understreger således, at der er blevet skabt bånd fra omklædningsrummet og direktionsgangen.

- Jeg tror ikke, at Glazer-familien ville få lov til at nærme sig Manchester Uniteds træningsanlæg, hvis jeg skal være ærlig.

- De er fantastiske, men fra det øjeblik, hvor de købte klubben, indså de, at der er tale om en fællesskabsklub, og befolkningen i Wrexham arbejder virkelig hårdt for at få råd til at gå til kampene.

- Spændingen, som omringer klubben, har bragt 10.000 fans til stadion hver eneste weekend, og det er ikke billigt. Vi ved, at de arbejder hårdt for deres penge, og det respekterer ejerne virkelig, men de respekterer også, at det er spillerne på banen, som ultimativt kommer til at give dem den succes, de ønsker med sporten og klubben.

En del af denne succes kommer til udtryk ved, at Wrexham i denne sæson nåede til fjerde runde af FA Cuppen, som løb af stablen søndag eftermiddag. Her havde Wrexham fået besøg af endnu en Championship-klub, Sheffield United, og de igen undertippede TV-stjerner kæmpede sig til et 3-3-resultat og en omkamp, mens Mullin – med en enkelt scoring i søndagens pokalkamp – udbyggede sit forspring på topscorerlisten i den traditionsrige turnering.

I National League halter Mullin, som foreløbig står noteret for 20 sæsontræffere, bag Notts County-angriberen Macaulay Langstaff, der har scoret tre mål mere, på topscorerlisten, mens det til gengæld ser positivt ud for klubben Wrexham, som indtager førstepladsen for næsen af Notts County og dermed ligger lunt i svinget i forhold til oprykning til League Two.

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER