Monza
P. Ciurria (18), D. Carvalho (39)
Christian Bang Jensen

Juventus led smertefuldt nederlag til Monza

Et slukket Juventus-mandskab løb søndag eftermiddag ind i et grimt nederlag til oprykkerne fra Monza på 2-0. Patrick Ciurria og Dany Mota blev kampens to målscorere.
Den Gamle Dame er i store problemer. Nok har resultaterne været der i den seneste tid, men spillet på banen har langt fra været godt, økonomien hænger i en tynd tråd, flere retssager spøger fortsat i klubben og med en pointstraf på 15 point, er man havnet langt nede i tabellen. Søndag skulle der tages en revanche, men svaret på pointstraffen blev alt andet en trodsreaktion.

Allerede i første halvleg fik Juventus et nyt bjerg at bestige, da gæsterne, Monza, ikke bare en, ikke to, men hele tre gange fik bolden i netmaskerne. Første gang efter blot ti minutter, hvor Gianluca Caprari passerede Wojciech Szczesny, men målet blev annulleret på grund af en offside. Den advarsel vækkede ikke de zebrastribede – tværtimod. For godt otte minutter senere kom Monza reelt på 1-0, da Jose Machin sendte en aflevering i dybden til Patrick Ciurria, der tordnede bolden ind bag en sagesløs polsk Juve-keeper, og fem minutter før pausen var det Dany Mota, der sendte Den Gamle Dame til tælling.

Om det var træner Massimiliano Allegri eller spillerne selv, der lavede en opsang i pausen skal være usagt, men Juventus kom meget bedre ud til anden halvleg, hvor de fik spillet sig frem til flere fine forsøg. Michele Di Gregorio i Monza-målet havde dog ingen planer om at give Juve en redningskreds eller et håb for et comeback. Den 25-årige målmand var en sikker sidste skanse, og derfor gik han fra banen med et clean sheet, mens Juventus måtte indkassere et smertefuldt nederlag midt i den hårde tid udenfor kridtstregerne.

Det italienske storhold indtager en foreløbig 13. pladsen i Serie A, efter pointstraffen er effektueret, mens Monza overhaler Juventus og indtager 11. pladsen i den bedste italienske række.