Fodbold nyheder

FIFA giver landsholdsstraf til Uruguay efter VM-kaos

Af Kent Christensen

Det internationale fodboldforbund, FIFA, har valgt at straffe det uruguayanske landshold – efter deres dommer- og fantumult i gruppekampen mod Ghana til VM-slutrunden i Qatar.
Article image
Ritzau-Scanpix
Uruguay måtte gå slukøret og frustreret ud af VM-slutrunden, hvor de i deres sidste gruppekamp mod Ghana måtte gå til kende med et VM-exit, da de ikke havde en god nok målscore til at avancere i turneringen.


Trods en sejr på 2-0 over Ghana, som de i 2010 også havde et dramatisk opgør mod, så var spillerne dybt frustreret over dommerpræstationerne, da kampen blev fløjtet af – her var flere af de uruguayanske spillere ude at konfrontere dommerne på en uhensigtsmæssig måde.

Det har sidenhen fået den konsekvens, at FIFA har måtte give en firekamps-karantæne til Fernando Muslera og Jose Maria Gimenez, samt en enkelt spilledagskarantæne til Diego Godin og Edison Cavani. Spillerne vil få tildelt bøder, der beløber sig til 150.000 kroner, og derudover vil det uruguayanske fodboldforbund også få tildelt en bøde på lige knap 400.000 kroner.

Mere om Uruguay

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik