Kent Christensen

FIFA vil ændre straffesparksregler

Det internationale fodboldforbund, FIFA, vil indføre regler, som skal forhindre målmænd i at benytte ’Emiliano Martinez-taktikker’.
Emiliano Martinez var, udover Lionel Messi, en af hovedpersonerne bag Argentinas VM-succes i Qatar, da de blandt andet vandt to straffesparkskonkurrencer mod henholdsvis Holland og Frankrig i finalen. Specielt sidstnævnte kamp skabte heftig debat efter kampen, da Argentinas målmand, Emiliano Martinez, ifølge mange, viste usportslig opførsel og burde havde modtaget en advarsel.

I straffesparkskonkurrencen tyede den 30-årige argentinske målmand til alle slags metoder, for at fjerne fokus, forlænge eksekveringstiden og ophobe nervøsitet hos modstanderen – dette gjorde han blandt andet ved at tale til modstanderen og kaste bolden langt væk, inden sparket skulle tages.

Som et resultat af de nådesløse og drilske handlinger i finalen, er FIFA klar til at træffe foranstaltninger, der skal forhindre en gentagelse – blandt andet ved at indføre regler om, at der ikke må være direkte kontakt mellem målmand og modspiller.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER