Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Daniel Fisker

Advokat: Osimhen-sagen kan ikke sammenlignes med Juventus

Napoli-præsidentens advokat mener ikke, at købet af Victor Osimhen kan sammenlignes med Juventus’ sag – og pointstraf.
Juventus blev i den forgangne uge fratrukket 15 point for ulovlige, økonomiske transaktioner, og det har genoplivet opmærksomheden på en sag, hvor Napoli-angriberen Victor Osimhen blev købt i franske Lille for knap 560 millioner kroner.

En del af aftalen bestod dog også af, at fire Napoli-spillere blev købt af Lille – ifølge anklagerne til overpris. Reservemålmanden Orestis Karnezis blev købt for 38 millioner kroner, mens den unge trio Claudio Manzi, Luigi Liguori og Ciro Palmieri blev købt for henholdsvis 30, 30 og 52 millioner kroner.

Sagen er ikke desto mindre blusset op igen, hvilket har resulteret i spørgsmål til Napoli-præsidenten Aurelio De Laurentiis’ advokat, Fabio Fulgeri, som dog holder fast i, at sagen allerede har fået et favorabelt udfald for Napoli.

- Det er et spørgsmål, som mange af jer spørger mig om, men jeg er desværre advokat i kriminalret. Den sportslige retssag endte positivt for vores hold, udtaler Fabio Fulgeri ifølge Football Italia.

- Efterforskningen peger i retning af, at der skal skaffes uddybende materiale, men det materiale, som foreligger på nuværende tidspunkt, peger i retning af et favorabelt resultat.

- Vi taler om en falsk regnskabsefterforskning af Osimhen-operationen. Efterforskningen startede i Frankrig.

Fulgeri mener i forlængelse heraf ikke, at sagen vedrørende købet af Osimhen kan sammenlignes med Juventus’ sag, som har resulteret i en alvorlig pointstraf til ”Den Gamle Dame”, der nu har reduceret pointkontoen til 23 point – med 27 point op til Napoli på førstepladsen.

- Jeg synes ikke, at Osimhen-sagen kan sammenlignes med Juventus’ sag. Napoli har ikke lavet forretninger med Juventus, så de er ikke involverede. Hvis der ikke dukker noget nyt op, så burde det gå godt.

- Grassani (Mattia Grassani (sportsjuridisk ekspert), red.) står for det juridiske vedrørende sport, men jeg tror ikke – efter allerede at have analyseret de samme beskyldninger og have udtrykt en favorabel holdning – at tingene kan ændre sig, medmindre der dukker nyt materiale op.

Osimhen gjorde sit indtog i Napoli i sommeren 2020, og den første Serie A-sæson resulterede i 24 kampe og 10 mål, mens den anden sæson resulterede i 27 kampe og 14 mål. I denne sæson ser det dog bedre ud for den 24-årige nigerianer, som topper topscorerlisten med 13 mål efter 15 kampe.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER