Á. Di María (25), A. Milik (34), Danilo (65)
A. Lookman (4), J. Mæhle (46), A. Lookman (53)
Daniel Fisker

Atalanta stak – endnu – en kæp i Juventus’ hjul

Juventus er i denne uge blevet idømt en pointstraf, og søndag aften formåede "Den Gamle Dame" ikke at få fuldt udbytte af kampen mod Atalanta.
Der var tale om en aggressiv start på søndagens sene Serie A-opgør, og Atalanta var gode til at holde på bolden fra kampens start, og opgaven blev ikke ligefrem nemmere for Juventus, da Szczesny forærede Lookman en gave, da Juventus-målmanden ganske vist fik handskerne på englænderens skud, men alligevel ikke formåede at holde bolden væk fra netmaskerne.

Juventus forsøgte at komme tilbage i kampen, men Højlund var en konstant trussel – både med hovedet og fødderne. Juventus-spillerne var flittige til at appellere for straffespark, og 20 minutter efter Atalantas åbningsmål bar appellerne frugt. Efter en VAR-gennemgang stod det fast, at Ederson faktisk begik to straffespark på en gang.

Di Maria var sikkerheden selv, da han skulle forsøge at udnytte straffesparket. Argentineren sendte således Musso den forkerte vej, da han udlignede. Højlund fortsatte dog med at arbejde for en scoring, men det nåede den målfarlige dansker ikke, før Atalanta forsøgte at spille bolden frem fra forsvaret. Rabiot erobrede bolden og gav den til Di Maria, som fandt Fagioli, der sendte en veltimet aflevering ind til Milik, som sikrede Juventus en pauseføring på 2-1.

Der var kun spillet knap et minut af anden halvleg, før en håbløs Juventus-aflevering blev opsnappet af Scalvini, som var hurtig til at finde Lookman med en aflevering. Englænderen lagde bolden til rette for Mæhle, og danskeren havde ingen problemer med at udplacere Szczesny med et skud i det fjerneste målhjørne.

Juventus-forsvaret sov igen i timen mindre end 10 minutter senere, hvor Alex Sandro overså Lookman i forbindelse med Bogas indlæg. Målscoreren til 1-0 var totalt umarkeret, da han mødte Bogas indlæg. Atalanta-føringen holdt dog kun i godt og vel 10 minutter, før en tilsyneladende indøvet frisparksrutine sendte Mæhle og kompagni ud af sejrskurs.

Di Maria lagde således bolden til rette for Danilo som med et lavt og knaldhårdt skud placerede bolden i det fjerneste målhjørne. Atalanta-mandskabet så på daværende tidspunkt ud til at være faldet sammen, men gæsterne i Torino forsøgte at rejse sig fra udligningen. Det var således gæsterne – og i særdeleshed forsvareren Toloi – som fra kanten af Juventus-feltet tvang Szczesny ud i en redning. Danskerduoen – Højlund og Mæhle – nåede at blive udskiftet i kampens døende minutter, inden søndagens sene pointdeling var en realitet.