Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Daniel Fisker

Wolves-manager om taktisk fiasko: Det handler om mig

Wolverhampton-manageren Julen Lopetegui har påtaget sig ansvaret for de taktiske dispositioner – eller fejl – som blev begået, da Manchester City besejrede "Wolves".
Et hattrick af Erling Haaland resulterede i, at 17. pladsen Wolverhampton løb ind i det andet nederlag i fem Premier League-kampe under Julen Lopetegui. Manchester City var foran 1-0 ved pausen, hvor Adama Traore, Raul Jimenez og Hwang Hee-chan blev udskiftet til fordel for Pablo Sarabia, Matheus Cunha og Joao Moutinho.

Den tredobbelte pauseudskiftning gjorde dog ikke tingene bedre i anden halvleg, hvor der kun var spillet ni minutter, før Haaland havde fuldbragt sit hattrick, mens det ikke lykkes for ”Wolves” at komme til fadet – selv ikke med en nyindskiftet og frisk angrebstrio. Loptegui frabeder sig dog, at man skyder skylden på hans spillere.

- Når man som træner laver tre udskiftninger, så kan man måske sige, at der er en fejl i startopstillingen eller i spilplanen. Det her handler ikke om de spillere, jeg har udskiftet – det handler om mig, udtaler Julen Lopetegui ifølge Birmingham Live.

- Vi forsøgte at ændre situationen og være mere aggressive med bolden. Vi ændrede på vores system. Jeg tror, at vi startede bedre – det var mit indtryk – men første gang de fandt vej til vores felt, fik vi dømt et straffespark imod os.

- Vi havde ikke tid til at vise, at vi kan forbedre os. Vi forsøgte, men det var svært. I sidste ende sendet vi 10 skud afsted, de sendte 13 skudforsøg afsted, men vi scorede ingen mål.

Wolverhampton holdt stand i de første 40 minutter af kampen, mens ”Wolves” til gengæld ikke fik sendt et eneste skudforsøg afsted mod Manchester City-målet i første halvleg. Haalands første mål i anden halvleg blev scoret fra 11-meterpletten, hvorefter Wolverhampton-målmanden José Sá gav Haaland en sand gave, så nordmanden kunne fuldbyrde sit hattrick.

- Vi gjorde ikke, hvad vi havde i tankerne med vores spilplan.

- I første halvleg fandt vi ikke vej til deres felt. Når man kun forsvarer sig mod en modstander af den kaliber, så kommer man til at indkassere mål. De har stor kvalitet. Det var en skam, fordi vi forsøgte at gøre tingene anderledes.

Lopetegui har været Wolverhampton-manager midt i november, og han fik sin engelske ilddåb i Carabao Cuppen, hvor Gillingham FC blev besejret – siden er ”Wolves” dog blevet slået ud af Carabao Cuppen af Nottingham Forest. Lopeteguis tropper fik ganske vist et 2-2-resultat med fra Anfield i FA Cuppen, hvilket førte til en omkamp, som Liverpool trak sig sejrrigt ud af.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER