Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Kent Christensen

Dommere skal forklare VAR-beslutninger

Hvad mange nok ikke vidste, så startede man allerede med at teste VAR i 2012/13-sæsonen i Holland, men blev først rigtigt implementeret i 2016 – sidenhen har det skabt en heftig debat i fodboldverdenen, hvor der er utallige for- og imod-argumenter.
VAR-systemet har siden dets indtræden i de store europæiske ligaer været yderst omdiskuteret. Ødelægger det noget af charmen ved fodbold? Afføder det for ofte irriterende antiklimatiske momenter, eller er alternativet værre? – Altså, at fodbolden ikke bliver så fair som overhovedet muligt.

VAR kom først til Premier League i 2020, og dommeren er sidenhen blevet bedre og bedre til deres beslutningstagen, så de undgår at tingene bliver trukket i langdrag. På trods af den retfærdighed mange mener, at VAR kan tilføre sporten, så er det dog ikke altid, at tilskuere er fuldt forstående over for de VAR-beslutninger, der bliver taget i løbet af en kamp.

For at fjerne al tvivl om VAR-beslutningstagen, vil man til det kommende FIFA- klubverdensmesterskab teste et system, der gør det muligt for dommerne at forklare tilskuere og seere på tv-kanalerne, hvorfor en given beslutning er korrekt dømt.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER