M. Elneny (63), E. Nketiah (70), E. Nketiah (76)
Torsten Brix

Arsenal-reserver vinder

Fabio Vieira redder ”The Gunners”– efter tre mål på 13 minutter.
Efter en weekend med en smule overraskende resultater i FA Cuppen skulle Oxford mandag aften forsøge at følge op på det imod Premier League-topholdet Arsenal. Oxford er placeret i den tredjebedste engelske fodboldrække, men det var umiddelbart ikke til at se i kampen.

Hele syv spillere var nye i Arsenals startopstilling til FA Cup-kampen sammenlignet med startopstillingen fra det målløse Premier League-opgør imod Newcastle, og det var i den grad til at se. Første halvleg var ganske jævnbyrdig, men også meget chancefattig – så Arsenal var meget tandløse.

Ti minutter inde i anden halvleg fik Oxfords Lewis Bale sparket Bukayo Sakas afslutning væk og kort tid efter headede Mohamed Elneny kampens første mål ind efter et frispark taget af en anden reserve – Fabio Vieira.

Vieira var også oplæggeren til 2-0, da han flot satte Edward Nketiah op. Arsenal-angriberen gjorde det også til 3-0 på oplæg af Martinelli. Målet var det tredje Arsenal-mål på 13 minutter og dermed en sikker 3-0-sejr, som giver en svær udebanekamp imod Manchester City i fjerde runde af FA Cuppen.