Jannich Jønch

Manchester United vil indføre ‘Ronaldo-regel’

Store lønninger med vanvittige tal er efterhånden hverdag i fodboldverdenen, men nu vil United måske prøve at begrænse det.
Vi er efterhånden vant til at høre om spillere, der tjener flere millioner kroner om ugen, men det er måske ved at være fortid, eller nu kommer der angiveligt begrænsninger på, i hvert fald i Manchester United, hvis man skal tro Daily Mail.

For de erfarer nemlig, at Erik ten Hag er ved at indføre et lønloft i Manchester United, på det der cirka svarer til 1,7 millioner kroner om ugen. Det gør de blandt andet for, at der ikke skal komme for store kontroverser mellem spillerne og jalousi i omklædningsrummet omkring, at der er nogen, der får meget mere i løn, end andre gør.

Årsagen til navnet ‘Ronaldo-reglen’ skyldes angiveligt, at han tjente en god sum mere end den næstbedst betalte i truppen.

Den første der vil blive ramt af den nye regel, vil være David de Gea, der har kontraktudløb til sommer. Han har lige nu en kontrakt, der indtjener ham knap 3,2 millioner om ugen, men hvis han ønsker at forlænge kontrakten, bliver det altså med en lønnedgang på næsten det halve.

Uniteds sidste årlige lønsum lød på lidt over 1,9 milliarder kroner, den højeste i Premier League. De sparer angiveligt 169 millioner kroner årligt ved at have revet Ronaldos kontrakt i stykker.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER